Haberler

Kaçak Yapılaşmalar İnsansız Hava Araçlarıyla Belirlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi Projesi" kapsamında, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla belirleyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim İşi Projesi" kapsamında kentsel alanlarla turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Projenin, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla başlatıldığı anımsatılan açıklamada, çalışma kapsamında 2015'in ikinci yarısında, insansız hava araçları kullanımıyla da havadan görüntü alımlarının yapılacağı ve farklılıkların tespit edileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Güllüce, Ortofoto projesinin, kapsam, maliyet, zaman ve kullanılan teknoloji bakımından Türkiye'de bir ilk olduğunu, dünyada da sayılı çalışmalar arasında yer aldığını kaydetti.

Projenin, bu yıl içerisinde tamamlanacağına işaret eden Güllüce, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma kapsamında üretilecek fotoğraflardan, çekim anındaki mevcut durum tespit edilecek. 2015'in ikinci yarısında proje kapsamındaki kentsel alanlarda, turizm alanlarında, özel çevre koruma alanlarında ve kıyı bölgelerinde uzaktan algılama yöntemleri (uydu görüntüsü, hava fotoğrafı, insansız hava araçları verileri) kullanılarak mevcut durumdan farklılıklar tespit edilecek. Çalışmalarda hem yeni yapılaşma ve hem de bina üzerine yapılacak katlar için tespitler yapılacak. Uygulama iki periyotta gerçekleştirilecek. Elde edilecek yeni bilgiler ve eskiler arasında yapılacak çakıştırmalar ve analizler, bakanlık birimlerince değerlendirilecek, gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır."

Güllüce, proje kapsamında elde edilecek verilerin, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ücretsiz paylaşılacağını da aktardı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title