Haberler

Kabardey-balkarya Cumhuriyeti Öğrencilerinden Türkiye Ziyareti

Balkarya Cumhuriyeti’nden öğrencileri Türkiye’ye getirdi.

Balkarya Cumhuriyeti'nden öğrencileri Türkiye'ye getirdi.

YTB'nin desteğiyle Kabardey-Balkar Üniversitesi'nde öğrenim gören 23 öğrenci Türkiye'deki soydaşlarıyla buluştu. 3-14 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de çeşitli bölgelere ziyaretler gerçekleştiren öğrenciler, İstanbul, Sivas, Tokat gibi illerin ardından Ankara'ya geldi. Ankara'da YTB merkezine gelen öğrenciler YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile biraraya geldi.

"İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ İSTERİZ"

Yedi İklim Derneği Başkanı Kemal Özaydın, Kabardey-Balkar Üniversitesi Öğretim Üyesi Zare Bakova ve öğrencileri misafir eden Başkan Kudret Bülbül, YTB'nin çalışmalarını öğrencilere anlattı. YTB olarak pek çok faaliyet yürüttüklerini kaydeden Bülbül, "Biz esas itibariyle insanı temel alan bir kuruluşuz. Esas görevimiz insanı donatmak" ifadelerini kullandı.

Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti'nden gelerek Türkiye'deki akrabaların öğrenciler tarafından bulunmasının sevindirici olduğunu kaydeden Bülbül, "Biz Türkiye'deki akrabalarıyla ilişkilerinin geliştirilmesini isteriz" dedi.

"TÜRKİYE BURSLARI'NA BAŞVURUN"

Kabardey-Balkarya halkının Türkiye ile ilişkilerini geliştirmenin farklı yollarını öğrencilere anlatan Kudret Bülbül, öğrencilere Türkiye Bursları hatırlatmasında bulunarak öğrencilerden Türkiye Bursları'na başvurmalarını istedi. Bülbül ayrıca Türkiye'ye yapılan ziyaretin yazılı bir doküman haline getirilmesini ve YTB ile de paylaşılmasını istedi.

HAYALLERİNİN ÖTESİNDE BİR TÜRKİYE

Ziyarette konuşan öğrenciler Başkan Kudret Bülbül'e Türkiye izlenimlerini anlattı. Öğrenciler hayal ettikleri Türkiye'nin ötesinde bir Türkiye ile karşılaştıklarını bildirerek, Türkiye'nin bildiklerinin üstünde refah seviyesine sahip bir ülke olduğunu gördüklerini kaydettiler. Öğrenciler Türk halkının kendilerine samimi ve iyi niyetli yaklaşımından çok memnun kaldıklarını ifade ederek, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarının altını çizdiler. Doktora tezini Türkiye'deki Kafkas halklarının yaşayışı üzerine yapan Kabardey-Balkar Üniversitesi Öğretim Üyesi Zare Bakova ise dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Çerkesler için endişelendiklerini sadece Türkiye'de yaşayan Çerkes halkının geleceğinden endişelenmediklerini ifade etti. Başkan Kudret Bülbül'e öğrencileri Türkiye'ye getirme fırsatı sağladı için teşekkür eden Bakova, Türkiye'deki izlenimlerini Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'ndeki gazetelerde tefrika halinde yayınlayacağını söyledi. Başkan Kudret Bülbül ise gazetelerde yayınlanacak yazıların kendileriyle de paylaşılmasını istedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title