Haberler

Juppe'den Kaddafi'ye "Deli Diktatör"

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya Lideri Albay Muammer Kaddafi İçin "Deli Diktatör" Dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi için "deli diktatör" dedi.

RTL radyosuna açıklamalarda bulunan Juppe, Kaddafi'yi etrafındaki kişilerin artık sorgulamaya başladıklarını düşündüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Trablus'ta bazıları bir diktatörle devam edilip edilmeyeceğini sorgulamaya başladı. Ölçüsüz deyim kullanmak istemiyorum, ama deli bir diktatörle..."

Arap dünyasında olan bitenlerden sonra böyle bir kişi tarafından yönetilen rejimin sürüp gideceğini sanmadığını kaydeden Juppe, "Ama buna Libyalıların karar vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Bundan sonraki aşamanın barış inisiyatifi olduğunu söyleyen Juppe, taraflar arasında ulusal bir diyalog başlatma şartlarını oluşturmak gerektiğini sözlerine ekledi.

-MISIR'A GELEN LİBYALILAR DÖNÜYOR-

Libya'da yönetime karşı ayaklanmanın ardından yaşanan çatışmalardan kaçarak Mısır'a gelen Libyalılardan bazıları, koalisyon güçlerinin operasyon başlatmasıyla ülkelerine dönüyor.

17 Şubatta Muammer Kaddafi yönetimine karşı Trablus ve Bingazi kentleri başta olmak üzere birçok kentte gösterilerin yarattığı gerginlik nedeniyle Mısır'ın Matruh, İskenderiye ve Kahire kentlerine yerleşen Libyalı aileler, uluslararası koalisyon güçlerinin müdahalesinin ardından ülkelerine dönmeye başladı.

Mısır'a giriş yapmak için birkaç gün öncesine kadar Sallum Sınır Kapısında sıra bekleyen Libyalılar, şimdi ise sabah saatlerinden itibaren ülkelerine dönmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Araçlarıyla erken saatlerden itibaren sınır kapısına gelerek pasaport işlemlerini yaptıran Libya vatandaşları, ülkelerine dönmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

Ülkenin doğusundaki Bingazi kentinden bir ay önce eşi ve 3 çocuğuyla Mısır'a geldiğini anlatan Ebul Halid Muhammedi, bir ay süresince İskenderiye kentindeki bir otelde yaşadıklarını ve Bingazi'deki akrabalarıyla yaptığı görüşmelerden sonra ülkeye dönme kararı aldığını söyledi. - PARİS

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title