Haberler

Judoda Büyükler, Ferdi Ve Takımlar Avrupa Şampiyonası Yarın Başlayacak

Judoda Büyükler, Ferdi ve Takımlar Avrupa Şampiyonası, yarın 42 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla İstanbul'da başlayacak

Judoda Büyükler, Ferdi ve Takımlar Avrupa Şampiyonası, yarın 42 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla İstanbul'da başlayacak. 24 Nisan Pazar gününe kadar sürecek şampiyona, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Avrupa Judo Birliği Başkanı Sergey Soloveychik ve EJU Başkan Yardımcısı Florin Daniel Lascau, bugün WOW Otel'de bir basın toplantısı düzenlendiler.

Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal, şampiyonada Türkiye adına 14'ü bayan 28 sporcunun mücadele edeceğini ifade ederek, "Sporcularımız Şubat ayından itibaren yaptıkları kamplarla bu şampiyonaya hazırlanıyor. Umut ediyorum en iyi neticeyi alırlar. Ekim ayında Antalya'daki dünya şampiyonasında bayan takımımız 3. , erkek takımımız 5. olmuştu. Büyük başarı elde edilmişti. Aynı başarıyı tekrarlamayı ümit ediyoruz. Şampiyonayı izleyiciler ücretsiz izleyebilecek. Sporseverleri salona bekliyoruz. Seyirciler ne kadar desteklerse başarı o kadar artıyor. Antalya'da bunun örneğini gördük. Tribünler dolu olursa sporcuların motivasyonu o kadar artacaktır" dedi.

Bir soru üzerine Uysal, judoda büyüklerde çok başarılı olmadıklarını belirterek, "Büyüklerde böyle, ancak gençlerde her sıklette altın madalyalar aldık. Ama son 5 yılda büyüklerde sadece bir üçüncülük aldık. Çok başarılı değiliz ama şu andaki takımımız çok iyi bir hava yakaladı. Hollanda'dan yeni bir hocamız geldi. Sporcularımızın Avrupa Şampiyonası'nda 4 veya 5 madalya almasını, aynı zamanda takımlarda dereceye girmeyi hedefliyoruz. Çok başarılı değiliz ama inşallah bu talihsizliği burada yıkıp alabildiğimiz kadar madalya almak için uğraşacağız. Şu anda 3 sporcu Olimpiyat vizesini almış gibi görünüyor. Bu sayıyı 5'e çıkarmayı istiyoruz" diye konuştu.

Taşpınar ise 3 yıl öncesine kadar İstanbul'da 50 uluslararası turnuva düzenlendiğini, şu anda ise bu sayının 80'e ulaştığını söyleyerek, "Olimpik bir spor olan judoya ve yarın başlayacak Avrupa Şampiyonası'na büyük önem veriyoruz" dedi.

EJU Başkanı Soloveychik, judonun spordan öte bir eğitim metodu olduğunu ve bu sporun gençlere tanıtılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Avrupa Judo Şampiyonası'nda, ülkelerin ilk kez her sıklette 2 sporcuyla katılma hakkına sahip olacakları bildirildi. Ülkeler, daha önceki şampiyonalarda her sıklette 1'er sporcuyla temsil ediliyorlardı. Bu arada, şampiyonada müsabakalara katılan sporcular, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için puan kazanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title