Haberler

John Rambo Liste Birincisi Oldu

Aksiyon Kahramanları Sıralamasında Zirveye Ünlü Aktör Sylvester Stallone'nin Canlandırdığı 'John Rambo' Oturdu.

Beyaz perdede tek başına tüm düşmanlarını alt eden ve adeta ''tek kişilik ordu'' gibi hareket eden aksiyon kahramanları sıralamasında zirveye ünlü aktör Sylvester Stallone'nin canlandırdığı ''John Rambo'' oturdu.

Sinema dergisi ''Empire'' tarafından, aksiyon ve bilim-kurgu filmlerinde yer alan, beyaz perdenin ''tek kişilik ordularına'' ilişkin yapılan derleme şöyle:

1- John Rambo: Bombalı okla helikopterleri havaya uçurmak, yerdeki helikoptere tankla saldırmak, takılan paraşütünün iplerini keserek burnu kanamadan yere inmek gibi aksiyonlara imza atan Rambo, ilk olarak 1982 yılında sinema perdesinde izleyiciyle tanıştı.

''İlk Kan-First Blood'' adlı filmle başlayan seride Stallone, başında kırmızı bandı, yırtık atleti, kir pas içindeki yüzü ve terli vücuduyla her daim farklı düşmanlara karşı mücadele verdi. Rambo, macerasını 1985'te ''Rambo-İlk Kan 2'' ile sürdürdü. Bu kez George P. Cosmatos'un kamera arkasına geçtiği filmde, kahraman Rambo, Vietnam'daki hapishanelerden bir ekibi kaçırmak için ter döktü. Afganistan dağlarında 1988 yılında mücadele veren Rambo, son olarak 60 yaşındayken 2008 yılında izleyici karşısına çıktı.

2- Hulk: Tanınmış oyuncu Eric Bana'nın canlandırdığı yeşil kahraman Hulk, ''İnanılmaz Hulk-Incredible Hulk'' olarak da tanınıyor. Marvel Comics şirketi bünyesinde Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan çizgi roman serisinde, Bruce Banner, asıl kişiliği zeki ve mantıklı bir bilim adamı olmasına rağmen, sinirlendiği ve heyecanlandığı zamanlarda çok kısa bir süre insan üstü bir güce sahip olan ve aşırı duygulandığında öfke patlaması yaşayan bir dev olan Hulk'a dönüşüyordu.

3-John Matrix: Aksiyon türünün değişmez oyuncularından, California Valisi Arnold Schwarzenegger'in ''Komando-Commando'' adlı filmde canlandırdığı ''John Matrix'' karakteri listede üçüncü. Neredeyse düşmanın geldiğini kokusundan anlayan karakter, elleriyle düşmanını öldürmesi, Güney Amerikalı bir diktatörü ve tüm adamlarını alt ederek hayatlarına elleriyle son vermesi gibi özellikleriyle listedeki yerini ''bileğinin hakkıyla'' elde etti.

4- Matt Hunter: Chuck Norris tarafından ''Invasion USA'' filminde canlandırılan bu karakter de ''Soğuk Savaş'' döneminde Ruslar'a karşı Amerika'yı adeta ''tek başına koruyan'' bir kahramandı.

-300 SPARTALI-

5- Kral Leonidas: Tanınmış oyuncu Gerard Butler'ın ''300'' adlı filmde hayat bulan Kral Leonidas, listede ''tek kişilik ordu'' gibi görünse de aslında yanında bir grup sadık askeriyle mücadele veriyordu. .

6- Karanlıklar Lordu Sauron: ''Yüzüklerin Efendisi-Yüzük Kardeşliği'' filminin karakterlerinden Sauron, parmağından İsildur tarafından ''güç yüzüğünün'' alınmasıyla birlikte tamamen şekil değiştiriyor.

7- Bryan Mills: Liam Neeson'ın ''Taken'' filminde canlandırdığı Bryan Mills, kızının kaçırılmasından sonra tek kişilik bir orduya dönüşerek kiralık katillerin tamamını bularak öldürüyor.

8- Tekila: Chow Yun Fat tarafından ''Hard Boiled'' adlı filmde can bulan karakter ''Tekila'', listede yer alan kadın karakterler arasında en dişlisi.

9- John Preston: ''Equilibrium'' filminde Christian Bale'in canlandırdığı John Preston, kuvveti kadar aksiliği ve öfkesiyle de tanınıyordu. Bir binadaki her canlıyı öldüren silah ustası, film boyunca korku saçmıştı.

10- Aşil: ''Truva'' filminde Brad Pitt tarafından canlandırılan Aşil, sadece aşil tendonundan vurulduğu zaman canı alınabilen ölümsüz bir savaşçıydı.

Kaynak: AA / Magazin

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title