Haberler

Japonya Rusya ile Adalar Anlaşmazlığı Çözümünde Umutlu

Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, İki Ülke Arasında Dört Ada Yüzünden Uzun Süredir Yaşanan Anlaşmazlığı Önümüzdeki Hafta Yapacakları Toplantıda Görüşecekler.

Japonya Başbakanı Yasuo Fukuda ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, iki ülke arasında dört ada yüzünden uzun süredir yaşanan anlaşmazlığı önümüzdeki hafta yapacakları toplantıda görüşecekler.

Japonya hükümet sözcüsü Nobutaka Machimura yaptığı basın toplantısında, görüşmenin çözümde önemli bir adım olacağını umduklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı'nın Kuril Adaları konusunda yaşanan anlaşmazlığın zorluğuna dikkat çektiğini, ancak Medvedev'in çözüm konusundaki çabasından ve iyi niyetinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Machimura, "Başkan Medvedev ve Fukuda Kabinesi'nin karşılıklı iyi niyet ve sağduyu çerçevesinde en iyi çözümü üreteceklerini umuyoruz" açıklamasında bulundu.

İki liderin 7-9 Temmuz tarihleri arasında Japonya'nın Toyako şehrinde gerçekleşecek olan G8 Liderler Zirvesi çerçevesinde görüşmesi bekleniyor.

Japonya'nın "Kuzey Bölgesi" diye tanımladığı, Rusya'nın ise "Kuril Adaları" adını verdiği dört ada, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Rusya tarafından işgal edilmişti. İki ülke arasında, o dönemden bu yana adalar konusunda herhangi bir resmi barış anlaşması imzalanmadı.

(DPA-DD-DD-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title