Haberler

Jandarmanın 174'ncü Kuruluş Yıldönümü

Osmaniye'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'ncü yıldönümü törenle kutlandı.

Osmaniye'de Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'ncü yıldönümü törenle kutlandı.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 174'ncü yıldönümü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Meryem Lök'ün şiirini okumasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan tarafından yapıldı.

Jandarma Teşkilatının Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski güvenlik gücü olduğunu ifade eden Albay Özkan,  şunları kaydetti:

"1839 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olarak, devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturan, güzel yurdumuzun her köşesinde, devletin kudret ve adaletini, şefkat ve merhametini temsil görevini fedakarlıkla yerine getiren Jandarma Genel Komutanlığı, güvenliği özgürlüklerin temel teminatı olduğu anlayışıyla, şehit kanları ile emanet edilen vatan toprağının her karışında, kanun ve nizamların öngördüğü şekilde, Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü ve teminatı olmaya devam edecek, görevlerini yerine getirirken mülki ve adli makamlarla, devletimizin bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla, karşılıklı işbirliği, koordinasyon ve birlikte görev yapma hassasiyeti sürdürülecek, ulusumuzla olan gönül bağının sürdürülmesi ve daha da yüceltilmesi için vazgeçilmez bir hedef olacaktır. Bu konularda Yüce Türk Milletinin bizlere olan sevgi, güven ve itimadı bizim en büyük hazinemizdir."

Vali Celalettin Cerrah ise kanun hakimiyetinin olmadığı yerde halkın güvenliğinin olamayacağını ve kaos yaşanacağını belirtti.

Güvenliğin sağlanması için yasalar yapıldığını ve bu yasaların uygulanması için de güvenlik teşkilatlarının kurulduğunu ifade eden Cerrah, "Bugün halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlayan önemli teşkilatlarımızdan biri olan Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 174. yıldönümünü kutluyoruz. Jandarma Teşkilatı en eski teşkilatlarımızdan biri. Zor bir görevi Türkiye'nin her yerinde, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına ayrım yapmadan ailelerinden ayrı kalarak yerine getiren Jandarma Teşkilatı mensuplarımızın kuruluş yıldönümlerini kutluyorum" diye konuştu.

Tören, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan ve halen Osmaniye'de ikamet eden emekli personel adına, Emekli Jandarma Kıdemli Başçavuş Oktay Kaya'ya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Kaya tarafından şükran plaketi sunulması ile son buldu.

Törene, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Jandarma Teşkilatı mensupları ve aileleri katıldı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Hakan Özkan Ersin Kaya Osmaniye Yerel Haberler

title