Haberler

Adıyaman Besni'de Uyuşturucu Semineri Verildi

Güncelleme:

Adıyaman Besni ilçesi Köseceli Çok Programlı Lisesinde Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İzleme Merkezi semineri verildi.

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Halk Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Adıyaman Besni ilçesi Köseceli Çok Programlı Lisesinde TUBİM (Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İzleme Merkezi) semineri verildi.

Seminerinde 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele' konusunda bilgilendirme yapıldı. Seminerde, jandarma görevlileri özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin risk faktörlerine daha açık olduğu bu nedenle karşılaştıkları olumsuz durumlarla mücadele etmelerinde öğretmenlerin yol gösterici bir konumda olmaları gerektiği vurguladı.

Madde kullanan öğrencilerin tavır ve davranışlarındaki değişikliklerin neler olabileceği, fiziksel ve ruhsal durumlarındaki değişmeler anlatıldı.

Okul sınırları içerisinde buna benzer davranışlar gözlenmese bile, aileler ile toplantılar yapılarak bu durumların tespitine yönelik olarak ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Suça meyilli öğrencilerin okuldan sonra geriye kalan boş zamanlarının farklı sanatsal veya sportif faaliyetlerle değerlendirilmesi tavsiye edildi. Yönlendirme konusunda öğretmenlerin başrolü oynadığı belirtildi.

Farkındalığın arttırılarak gençliğimizi bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarından koruma amacı ile madde ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda verilen bilgilendirme konferansı sonunda ise Jandarma narkotik köpek timi öğrencilere ve öğretmenlere gösteri düzenledi.

Narkotik köpeğinin yetenekleri, öğrenci ve öğretmenlerin büyük beğenisini topladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köseceli Adıyaman Türkiye Besni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title