Haberler

Jain, Growtech Fuarında Yeni Teknolojilerini Çiftçilere Tanıttı

Güncelleme:

14.sü düzenlenen Growtech Eurasia; Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nda, Çeltik'de damla sulama ve Patentli Magic sprinkini sektörün önde gelenleri, bayiler ve çiftçilere tanıttı.

03-06 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya Expo Center'de gerçekleştirilen 14. Growtech Eurasia; Uluslararası Sera Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı'na katılan Jain Sulama Sistemleri'nin, bu yıl gündemindeki en önemli konu, çeltik'de damla sulama ile sürdürülebilir tarıma verdiği destek ve yağmurlama sulamada yeni sprinkler Magic Drive ürününün lansmanıydı.

Çeltikde damla sulama Dünya'da yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Yapılan denemelerde çiftçilere, %40 verim artışı , %70 daha az su kullanımı ,%50 daha az enerji ve % 80'e varan gübre tasarrufu sunan damla sulama sayesinde sürdürülebilir tarıma yeni çözümler üretiyor. Çeltik üreticilerinin ve ziraat mühendislerinin yoğun ilgi gösterdiği damla sulama çözümünde;yapılan çalışmaların detayları sunuldu.

Fuarda ayrıca yağmurlama sulama sistemlerinde yeni bir teknoloji sunan Magic Drive, mıknatıslı silikonu sayesinde sabit dönüş hızı sağlıyor ve suyu 23 metreye kadar homojen şekilde dağıtabiliyor. Her türlü su tipinde sorunsuz çalışabilen Magic Drive sebze ve ağaç altı uygulamaları için benzersiz çözüm sunuyor. Dünya çapında Patentli olan ürün 7 yıl garantili olarak www.jainsmarket.com e-ticaret sitesinden ve yetkili satış kanallarından satışa sunacaklarını duyurdu.


Çeltik üreticilerinin damla sulama uygulamasına yoğun ilgisinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Jain Sulama Genel Müdür Yardımcısı Can Adamoğlu, çeltikde damla sulamanın 5 yıldır üzerinde çalıştıkları bir konu olduğunu ve bu sulama sistemi sayesinde çeltik üreticilerinin üretim maliyetlerini %85'e kadar düşürebildiklerini söyledi. Ayrıca sistemin su tasarrufuna katkı sağlayacağını ve verim artışları ile çiftçinin taleplerini karşılayacağını belirtti. 2014 yılı içinde hem projelerden hem de pazardan önemli bir pay elde ettiklerini, gerçekleşen kuraklıkla birlikte damla sulamaya taleplerin artacağına değindi.

Fuara, Uluslararası kadro ile katılan Jain Sulama, fuar süresince Jain Sulama firmasının çiftçilik kökenine atıfta bulunan Çiftçi Jain maskotu ile de, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Jain'in vermiş olduğu sürpriz hediyeleri ve broşürleri ilgililere dağıtan Çiftçi Jain, katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Jain Sulama yetkilileri, standlarında hem marka hem de ürün anlamında çeşitliliklerini ortaya koyarak, katılımcılara Jain ve NaanDanJain ürünlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü Valley Center Pivot sistemleri, Galcon otomasyon ürünleri ve de Raphael kontrol vanaları hakkında da detaylı bilgi aktardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antalya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title