Haberler

İzto Başkanı Demirtaş'tan İzmir Çarşıları Yorumu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in çarşı ve iş merkezlerinin çok önemli sorunları olduğunu belirterek, "Bir yandan bu sorunların çözümü için çalışırken diğer yandan da kentimize yeni çarşı ve iş merkezleri"...

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in çarşı ve iş merkezlerinin çok önemli sorunları olduğunu belirterek, "Bir yandan bu sorunların çözümü için çalışırken diğer yandan da kentimize yeni çarşı ve iş merkezleri kazandırmamız gerekiyor" dedi.

İzmir Ticaret Odası İş Merkezleri ve Çarşılar Komisyonu ilk toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın başkanlığında yaptı. İzmir'in ticaret ile ekonomisinde çarşı ve iş merkezlerinin çok büyük önemi olduğunu belirten Demirtaş, "Bu merkezler sayesinde İzmir Ege'de toptan ticaretin merkezi oldu." dedi. Oda üyelerinin de yoğun olarak faaliyet gösterdiği çarşılardaki sorunları çözmeye büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, geçmiş dönemlerde de Kemeraltı, Ayakkabıcılar Sitesi, MTK, Yenişehir Çarşısı, Nakliyeciler Sitesi gibi çarşı ve iş merkezleri için önemli ve yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu dönemde de aynı yönde çalışacaklarını ve İş Merkezleri ile Çarşılar Komisyonunu oluşturduklarını belirten Demirtaş, komisyonda Matbaacılar, Yenişehir Ticaret Merkezi, Kemeraltı, MTK, Mimar Kemalettin, Mobilyacılar ve Keresteciler Sitesi, Çankaya, Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi, Fincancılar Çarşısı, Sarnıç ve AVM'leri temsilen Oda üyelerin yer aldığını söyledi.

'YER ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Yenişehir, Kemeraltı gibi bazı çarşıların kentin tam merkezinde yer aldığını ve bu nedenle de özellikle mekansal sorunlar yaşadıklarını belirten Demirtaş, "Bu eski çarşılarımızın sorun ve çözüm önerilerini belirlemeliyiz. Hem de yeni çarşılar nasıl olmalı, nerede olmalı konusu üzerinde çalışmalıyız. Komisyonumuz ile birlikte yeni dönemde çalışmalarımız bu yönde olacak" dedi. Demirtaş, şöyle konuştu: "Örneğin yıllar önce Yenişehir Ticaret Merkezi'ni kurduk. Yıllar önce Yenişehir Ticaret Merkezini kurduk. Bugün Ege Bölgesi'nin kalbi niteliğinde. O dönemde dükkan ve depo büyüklükleri ihtiyaca cevap verebiliyordu, artık cevap vermiyor. Bugün gıda, inşaat, matbaa ve plastik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, daha modern ve ihtiyaca cevap veren yeni çarşı kurulması için talepte bulunuyor. Fakat İzmir'de yeni çarşılar oluşturmak konusunda arsa bulmak oldukça zor. Artık kent merkezinden uzaklaşmadan üretim yapma şansı neredeyse yok. Gıda, inşaat gibi imalatçı olmayan sektörler için rezerv alanlar bulmalıyız. İTOB Organize Bölge gibi alanlara taşınılabilir. Bu konuda kentin çeşitli bölgelerinde yer arayışlarımız devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerdeki gibi mevcut çarşıların mekan temelli sorunlarının çözümü ve iş hacimlerini arttırıcı çalışmalarımız da devam edecek."

İlk toplantıda komisyon üyeleri faaliyet gösterdikleri çarşılardaki sorunları ve önerilerini kendi çarşılarındaki üyeleri ile görüşüp tespit ederek bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verdi. Ayrıca, Karşıyaka, Bostanlı, Hatay, Oto Sanayicileri, Otokent gibi çarşıların sorunların da tespit edilerek Komisyona getirilmesi amacıyla ilgili meslek komitelerinin gündemine alınacak, bir sonraki toplantının gündemine getirilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title