Haberler

İzto Başkanı Demirtaş Açıklaması

"Büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun İZTO olarak kendisine proje önerilerinde bulunacağız"

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, seçilecek büyükşehir belediye başkanına proje önerilerinde bulunacaklarını bildirdi.

Ekrem Demirtaş, İZTO şubat ayı olağan meclis toplantısında, İzmir'de kruvaziyer turizminin son günlerde istenilen düzeyde olmadığını belirtti.

Kruvaziyer turizmin canlandırılmasında, İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini ileri süren Demirtaş, "Daha fazla turist çekmeliyiz. İZKA'nın turizm konusunda çalışması gerekiyor" dedi.

Demirtaş, Devlet Denetleme Kurulu raporlarında, kalkınma ajanslarının tek tipleştiğine işaret edildiğine değinerek, "Kalkınma ajansları için 'Özel yapılar olarak kurulmasına karşın merkezin, taşradaki kurumuna dönüşüyorlar. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerekiyor' uyarısı var. Umarım, Kalkınma Bakanlığı da bu raporu okur" değerlendirmesinde bulundu.

Ekrem Demirtaş, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın açıkladığı bin 414 projeyle ilgili, "Bazı projeler anonim olabilir. Ancak yeni, oldukça ilginç ve değişik projeler var. Binali Yıldırım, ulaştırma ve iletişimden sorumlu eski bakan olmasının imkanlarını da kullanıyor. Çok güzel bir telefon uygulamasıyla projelere ulaşma imkanı da tanınmış" dedi.

Bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarına dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Büyükşehir belediye başkanı kim olursa olsun İZTO olarak kendisine proje önerilerinde bulunacağız. İzmir'de, önümüzdeki 5 yılda 150 bin konut inşa edilebilmeli. Odamıza üye olan pek çok iş kolunun işlerini büyütebilmeleri için üretim, ticaret ve depolama alanları yok. Siteler oluşturulması için sanayi ve ticaret parselleri ve arsa üretilmeli. Yaş sebze ve meyve hali genişletilerek, modernize edilmeli. Balık hali, İzmir'e yakışacak şekilde deniz kıyısına taşınmalı, deniz, kültür ve turistik fonksiyonlarla birlikte cazibe merkezi haline getirilmeli. Agora-Kadifekale arasına teleferik kurulmalı, Agora'nın hemen üst kısmına, uygarlıklar müzesi yapılmalı. Yenişehir Ticaret Merkezi ve diğer tüm iş merkezi ile çarşıların altyapı ve ulaşım sorunları çözümlenmeli. Kemeraltı Çarşısı'nın, işporta, güvenlik ve otopark sorunları çözülmeli. Kemeraltı'nın bir bölümünün, Kapalıçarşı gibi üstü kapatılmalı. İzmir'de kent estetiğinin sağlanması açısından işgaliye, klima, tabela ve reklam kirliliğine son verilmeli. Diğer projelerin detaylarını da parti ayrımı gözetmeksizin herkesle paylaşmaya hazırız."

-Küresel piyasalar

Demirtaş, dünya ekonomisinde, IMF'nin 2014 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminlerini revize etmesiyle umutların tekrar yeşerdiğini ifade ederek, gelişmiş ülkelerin ekonomisindeki düzelmenin, küresel ekonomideki talebi de artıracağını dile getirdi.

Dünyadaki ülke grupları içinde daha önce ekonomisi "yükselen" ve "parlayan" ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, FED'in tahvil alımlarını azaltacağını açıklamasının ardından, ekonomisi "kırılgan" yapıdaki ülkeler arasında yer aldığını öne süren Demirtaş, "FED'in analizlerine göre, gelişmekte olan 15 ülke arasında ekonomisi en kırılgan ülkenin, Türkiye olduğuna işaret ediliyor. Türkiye'yi, sırasıyla Brezilya ve Hindistan izledi. Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's de gelişmekte olan ekonomilerin politikalarına ilişkin olumsuz değerlendirmelerde bulundu. Ancak tüm bunlara rağmen beklentiler iyimser" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen gelecekten umutlu olduğunun altını çizen Demirtaş, üyelerine tedbirli olmaları ve dövizle borçlanmamaları uyarısında bulundu.

Demirtaş, enflasyonun 2014 yılında çift hanelerde seyretmesini beklediklerini dile getirerek, "İşin kötüsü, yağmur yağmıyor, kar yağmıyor. Yaşanan kuraklık, gıda ürünlerimizin fiyatını olumsuz etkileyecek. Enflasyon, artan döviz kurlarından tabii ki etkilenecek. Henüz doğalgaza ve elektriğe de zam gelmedi" yorumunda bulundu. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Binali Yıldırım Kemeraltı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title