Haberler

İzmit'te Berberlere Beyaz Havlu Dağıtıldı

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan "Beyaz Havlu Projesi" kapsamında kuaför salonları ve berberlere beyaz havlu dağıtıldı.

İzmit Belediyesi tarafından başlatılan "Beyaz Havlu Projesi" kapsamında kuaför salonları ve berberlere beyaz havlu dağıtıldı.

Proje ile ilgili olarak Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit'i turizm kenti yapma çabalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, hedefi gerçekleştirmek için öncelikle dükkanları iyileştireceklerini söyledi.

Daha önce kullanılan bir havlunun dışarıda kurutulup başka bir müşteri için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Doğan, İzmit Belediyesi olarak kuaförlere sembolik olarak 5'er adet beyaz havlu vereceklerini kaydetti.

Doğan, kuaförlerden bütün havlularını beyaz renge çevirmelerini isteyerek,

"Beyaz temizlik, saflık, hijyen demektir. Bundan sonra her müşteri için ayrı bir havlu kullanalım. Kapı dışında havlu kurutmayı bırakalım. Herkesin kazandığı bir iş yapıyoruz. Aslında bu proje tüm Türkiye için örnek olacaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Mustafa Tayar ise 600 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nda berberlerin çalışma esaslarıyla ilgili bazı kurallar bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Belediye başkanımız 600 yıl sonra o çalışma esasları ile ilgili güzel bir proje olan Beyaz Havlu Projesi'ni başlatıyor. Bu projeyi çok anlamlı buluyorum. Türkiye'nin örnek alması gereken bir proje. Berber ve kuaförler, hijyene önem vermeli. Birçok hastalık hijyene önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden, berber ve kuaförlerin kullandığı malzemelerin temiz olması ve dezenfekte edilmesi çok önemlidir."

Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt ise şikayetlerin başında havlu olduğunu dile getirerek, proje ile şikayetlerin sona ereceğini, daha temiz ve hijyenik hizmet vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından berberlere beyaz havlu dağıtıldı.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title