Haberler

İzmit Deprem Müzesi ve Araştırma Merkezi'nin Projesi Tamamlandı

İzmit Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Deprem Müzesi ve Araştırma Merkezi’nin projesinin tamamlandığını söyledi.

İzmit Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Deprem Müzesi ve Araştırma Merkezi'nin projesinin tamamlandığını söyledi.

17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi'nin 17. Yılında, İzmit Belediyesi tarafından Cumhuriyet Çocuk Parkı'nda bir anma programı düzenlendi. Programa İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve yüzlerce katıldı. Programda vatandaşlara hitap eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "17 Ağustos 1999 depremi sonrası imar uygulamaları başta olmak üzere birçok şey yeniden elden geçirildi, çok önemli dersler çıkarıldı. Yaşanan o felaketten sonra biz İzmit Belediyesi olarak, eğitimin çok önemli olduğunu bilerek çalıştık. Okullarımızda her yıl deprem uzmanlarımız tarafından tüm çocuklara deprem eğitimleri veriyoruz. Depremin meydana getireceği yıkımları engellemek amacıyla zemin etüt araştırmaları ve imar uygulamalarını çok titiz takip ediyoruz. Devletimiz, hükümetimiz bu işi çok önemsiyor ve çok sıkı takip ediyor. Bu süreçte hayata geçirilen uygulamalarla acılar daha azaldı. İzmit Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz, asla kaçak yapı yapmayınız. Yapılan o kaçak yapılar, depremlerde kendinizin, çoluk çocuğunuzun, ailenizin mezarı oluyor. Biz İzmit Belediyesi olarak seçime üç ay kala bile kaçak yapıları yıkabilen cesur bir belediyeyiz. Bunu yaparken siyasi bir risk olabileceğini hiç ama hiç düşünmedik. O kardeşimiz o kaçak yapıyı yaparken kontrolsüz olarak yaptığı o evin yarın olası bir felakette kendine mezar olacağını bilemiyordu" dedi.

Bina kontrollerinin sıklıkla yapıldığını söyleyen Başkan Doğan, "Kontrollerimizi çok sık yapıyoruz. Eskimiş yapı stoklarımızı da tekrar gözden geçiriyoruz. Şu ana kadar belediyemiz tarafından orta ve ağır hasarlı binalarımız için çok ciddi çalışmalarımız oldu ama önümüzde yapacağımız çok işimiz var. İlgili bakanlığımız ve belediyelerimizle birlikte bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bir gerçek ki biz deprem kuşağında, deprem ülkesinde yaşayan insanlarız. İzmit'te de, Türkiye'de de deprem olacak Bunu bilelim ve bu bilinçle gerekli hazırlıklarımızı yapalım. Ölüm haktır ama bu ölüm deprem olup ta binanın yıkılmasıyla oluyorsa gereğini yapmadığımız için sebebi bizleriz. Afet programlarımızı sürekli gözden geçirmeliyiz. İzmit Belediyesi olarak bunu tüm hassasiyetiyle yapıyoruz. Depreme karşı korunmayla ilgili çocuklarımıza sürekli eğitimler vermeliyiz. Marmara depremi asrın depremiydi. İzmit ve çevresi kurum ve kurullarıyla Türkiye'ye ve dünyaya örnek olacak bir bilgi birikimine ve deneyime sahip. Biz bu bilgi ve tecrübe birikiminden yola çıkarak planladığımız Deprem Müzesi ve Deprem Eğitim Merkezi'nin projesini bitirdik. İhale çalışmalarını yürütüyoruz. Bu proje yeni dönemde İzmit Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri. Cephanelik Bölgesinde yapacağımız merkezimizi önümüzdeki yıl 17 Ağustos'a yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title