Haberler

İzmit Belediyesi'nden Elektronik Atık Uyarısı

İzmit Belediyesi’nden yapılan açıklamada elektronik atıkların çöpe atılmaması istendi.

İzmit Belediyesi'nden yapılan açıklamada elektronik atıkların çöpe atılmaması istendi.

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda eski televizyonlar, buzdolapları, cep telefonları, radyolar, bilgisayarlar, monitörler gibi elektronik atıkların çöpe atılmasıyla telafisi mümkün olmayan çevre felaketlerinin ortaya çıktığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan yetkililer, "Elektronik atıklar, günümüzde atık depolama sahalarındaki tehlikeli atıkların yaklaşık yüzde 70'lik bölümünü oluşturmaktadır. Bu atıklarda bulunan civa, kurşun gibi ağır metaller kontrolsüz şekilde çevreye atıldığında toprak, hava ve su kirlenmektedir. İzmit Belediyesi olarak, 5 yılı aşkın zamandır elektronik atıkları toplayarak çevrenin korunmasına katkı sağlamaktadır. 6 ay içinde 12 ton elektronik atık toplandı. Hedefimiz yıl sonuna kadar 25 ton elektronik atık toplamaktır. 2010 yılından beri topalağımız atık miktarı ise 105 tonu geçti" dediler.

Yetkililer, elektronik atıkları toplayarak bunların geri dönüşümünü sağladıklarını ve ekonomiye ciddi katkılar yaptıklarını da ifade ederek, "Proje sayesinde elektronik atıkların içerisinde bulunan metal, plastik gibi atıkların geri dönüşümü sağlanırken, civa ve kurşun gibi ağır metallerde doğaya zarar verilmeden bertaraf edilmektedir. Ev ve işyerlerinde elektronik atık bulunanlar İzmit Belediyesi'ne telefonla ulaşarak bunları aldırabilirler" şeklinde konuştular.

2005 yılında, yaklaşık 2 milyon ton elektronik atığın gömülerek bertaraf edildiğini de söyleyen ilgililer, "Toksik materyaller bu miktarın az bir kısmını oluştursa da, az miktarda kurşun ya da civanın bir bölgenin toprak ve suyunu kirletmedeki payı aşikardır. Bu yüzden de bu tür atıkları çöpe atmadan önce bir kez daha düşünmeliyiz" uyarısında bulundular. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title