Haberler

İzmit Belediyesi Çocuklara Satranç Öğretiyor

İzmit Belediyesi tarafından açılan satranç okullarında binlerce çocuk satranç öğreniyor.

İzmit Belediyesi tarafından açılan satranç okullarında binlerce çocuk satranç öğreniyor.

İzmit Körfez Mahallesi, Belsa B Blok, Yuvam'daki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Alikahya Kültür Merkezi ve Yenişehir Mahallesi bölgelerinde bulunan satranç okulları eğitimlerine devam ediyor. Satrancın çocukların zeka gelişimine büyük katkısı olduğunu söyleyen İzmit Belediyesi kurs yetkilileri ise, "Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan'ın isteği ile açılan satranç okullarında uzman kişilerce çocuklara satranç öğretiyoruz. Anne babalardan çocuklarını satranç okullarına göndermelerini istiyoruz. Akıl sanatı olarak da bilinen satranç öğrenen çocuklarda çok büyük değişiklikler gözlenmekte, okul başarıları da artmaktadır. Satranç demek aklını, zekasını kullanmak demektir. Satranç, zor şartlarda en hızlı, en doğru kararı vermemizi sağlar. Satranç, sabır ve umut demektir" dediler.

Satrancın gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğuna dikkat çeken yetkililer, "Satranç sporu özellikle gençlerimizin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesini sağlar. Satranç oynamak genç beyinleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutar, planlı hareket etmelerine yardımcı olur, hızlı ve doğru kararlar alabilmemizi sağlar. Sahip olduğumuz beyni kullanmamızda ve geliştirmemizde bize kolaylık sağlayan satranç, kişiliğimizin olumlu gelişmesine yardımcı olur, dikkat dağınıklığının oluşmasını engeller, insanları ezberci zihniyetten uzaklaştırır. Satranç oynayan kişilerin düşünme, araştırma, yargılama ve yorumlama özelliklerinin daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Satranç, başarısızlık karşısında yılmamayı ve mücadele etme ruhunu aşılar, iç motivasyonu yükseltir, sorumluluk duygusunu artırır. Konsantrasyonu artırır, beyin hücrelerimizin öğrenme hızını geliştirme açısından oldukça faydalıdır. Hedefe giden birden fazla yol olduğunu gösterir, görsel zekanın gelişmesine olanak sağları, matematik ve geometri alanlarında başarıyı artırır. Satranç oynamak sadece görsel değil aynı zamanda sayısal ve sözel zekayı geliştirebilmek içinde de son derece önemlidir" diyerek gençleri satranca davet ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek İzmit Belediyesi Alikahya Yuvam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title