Haberler

İzmit Aile Rehberlik Merkezi Hizmete Açıldı

İzmit Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi, ‘Kadın Sosyal Yaşam, Şehit Gazi Aileleri ve Engelliler Sosyal Destek Merkezi’ içerisinde hizmet vermeye başladı.

İzmit Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi, 'Kadın Sosyal Yaşam, Şehit Gazi Aileleri ve Engelliler Sosyal Destek Merkezi' içerisinde hizmet vermeye başladı.

İzmit Belediyesince insan odaklı çalışmalara destek veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bu yönde çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Aile Rehberlik Merkezi'ni faaliyete geçirdi. Evlilik Okulu ve Psikolojik Danışma Merkezi'nin ardından İzmit Cephanelik tesislerinde bulunan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içinde Aile Rehberlik Merkezi de vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Aile Rehberlik Merkezi'nin açılış programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Uzman Psikolog Esen Şirin, Sosyolog Aile Danışmanı Betül Katırcıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bireysel ve rehberlik hizmetlerinde şuana kadar 100 e yakın kişinin yararlandığını açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, "Sosyal Yaşam Merkezi'nde engellilere ve kadınlara yapılan kurs, bireysel ve rehberlik hizmetleri şu anda 100'e yaklaştı. Bu çalışmalar artarak devam edecektir" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ise yaptığı açıklamada, "Belediyemiz böylesine çok yönlü hizmetlere odaklanmış bir belediyedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğümüz de bizlerden desteklerini esirgemediler. İl müdürlüğümüzün büyük emekleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Kadınlar, engelliler, şehit ve gazi yakınları için çok kapsamlı bir tesis olacağından kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu

2014 yılına ait evlilik ayrılık oranları ile ilgili bilgi veren Başkan Doğan, " Türkiye'de boşanma oranları her geçen yıl artıyor. 2014 yılında 599 bin 704 evlenen kişi sayısından bir iki yıl içerisinde 130 bin 913'ü boşanmış. Boşanma sebeplerini sıraladığımızda 126'sı geçimsizlik nedeniyle boşanmış. Evlilik öncesi iyi hazırlık yapılırsa, iyi destek verilirse boşanma oranları azalacaktır, buna inanıyoruz. Özellikle içerik olarak madde bağımlılığından tutun, aile içi şiddete kadar her konuda destek vermeye hazırız. Sağlıklı aileden sağlıklı birey çıkar. Sağlıklı bireylerden oluşan toplum güçlü ve sağlıklı bir toplumdur. Sivil Toplum Örgütlerinin desteklerine de ihtiyaçlarımız var" şeklinde konuştu.

1 Ekim'in Dünya Yaşlılar Günü olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Türkiye yaşlı nüfus yönünden avantajlı çünkü Türkiye'nin yaşı nüfusu Avrupa'nın, dünyanın dörtte biri seviyelerinde. 2015 yılında bizim de yaşlı nüfus oranımız yüzde yirmiye çıkmış olacak. Bu oranın yüksek olması özellikle büyüklerin bakım, barınma, sağlık gibi hizmetlerin de iyi oluşturulması gerekiyor. Bizler bugün de her ne kadar yaşlı nüfus sorunumuz olmasa da onlara nerede mutlu olurlarsa orayı iyileştirmeye çalışmalıyız. Yaşlı huzurevinde mutluysa huzurevi de yaparız. Dünya yaşlılar günü münasebetiyle biz de ülke olarak bu noktaya kafa yormalıyız. Büyüklerimiz bizim gücümüz, güvenimizdir. Bu anlamda Türk milleti de gücünü buradan alır. Dünya Yaşlılar Günü de bütün kıdemlilerimize kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içinde bulunan Aile Rehberlik Merkezi'nde Sosyolog ve Psikolog olmak üzere toplamda iki, personel görev alacak. Terapi odası ve merkez odası olarak iki bölümden oluşan Aile Rehberlik Merkezi hafta içi her gün aktif olarak hizmet verecek. Aile Rehberlik Merkezi'ne, toplumun ruh sağlığını daha iyiye hale getirmek adına danışmanlık hizmeti almak isteyen şiddet mağduru kadınlar, aile içi iletişim problemi yaşayan mevcut aileler, yeni evlenen/evlenecek çiftler, ebeveynliğe adım atacak çiftler, çocuk problemleriyle ilgili destek almak isteyen anneler, engelli aileleri, ergen sorunları yaşayan aileler, meslek seçiminde bulunacak gençler, hukuki destek bekleyen kadınlar, psikolojik danışmanlık isteyen aileler başvurabilecek.

Aile Rehberlik Merkezinde verilecek hizmetler ise, aile danışmanlığı, psikolojik danışmanlık, hukuk danışmanlığı, eğitim ve kariyer danışmanlığı, sağlık danışmanlığı, madde bağımlılığından kurutulma danışmanlığı, istihdam danışmanlığı, iş geliştirme danışmanlığı konularında hizmetler verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

title