Haberler

İzmirgaz'dan, "Acil Durumlar" Uyarısı

İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İzmirgaz), doğalgaz kullanımı sırasında karşılaşılabilecek olumsuz ya da acil durumlar karşısında, öncelikle Doğalgaz Acil Müdahale Hattı 187'nin aranılması gerektiğini bildirdi.

İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş (İzmirgaz), doğalgaz kullanımı sırasında karşılaşılabilecek olumsuz ya da acil durumlar karşısında, öncelikle Doğalgaz Acil Müdahale Hattı 187'nin aranılması gerektiğini bildirdi.

İzmirgaz'dan doğalgaz kullanımı sırasında karşılaşılabilecek olumsuzluklar ve acil durularda yapılması gerekenlere ilişkin açıklama yapıldı.

Doğalgaz çalışmalarında şehiriçi altyapısı, bina içi tesisatı ve gaz yakma cihazlarına yönelik olmak üç aşamalı güvenlik tedbirinin bulunduğunu kaydedilen açıklamada, vatandaşların konut veya bina içinde doğalgaz kaçağına bireysel müdahale etmemeleri ve hızlı şekilde "Doğalgaz Acil Müdahale Hattı 187"yi aramaları gerektiği uyarısında bulunarak acil müdahale ekibinin beklenmesi gerektiğini belirttildi.

Açıklamada, karşılaşılabilecek acil durumlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Kapı ve pencereler açılarak ortam havalandırılmalı. Sayaç vanası kapatılmalı. Kibrit, çakmak gibi ateşleyici aletler kullanılmamalı. Elektrikli cihazlar ve elektrik düğmeleri çalıştırılmamalı, çalışır durumda olanlar kapatılmamalı, fişten çekilmemeli. Kapı zili kullanılmamalı, bir başkasına kullandırılmamalı. Koku olan alanda ev ve cep telefonları kullanılmamalı. Ev, apartman ya da iş yerinde bulunan insanların tahliyesi "Acil Müdahale 187 Operatörleri"nin talimatları doğrultusunda sağlanmalı, binaya girişler engellenmeli"

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title