Haberler

İzmir1mhp'li Vural İzmir'de Başbakan'a Yüklendi:

'kandil'in Vuvuzelasısın'

'KANDİL'İN VUVUZELASISIN'

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Güney Afrika'da oynanan Dünya Kupası maçlarıyla gündeme gelen yöresel çalgı vuvuzelaya benzetti. Vural, "Başbakan, MHP'ye 'Kandil'in borazanı' diyor. Sen Kandil'in vuvuzelasısın. Kandil, Erbil ve Erivan'la siyam ikizisin" dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Vural, Başbakan'ın MHP için 'Kandil'in borazanı' dediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Başbakan mübarek Ramazan'da vatandaşı yalan yanlış bilgilerle, konuşmalarla meşgul ediyor. Üzüntü duyuyorum. Eğer oruçluysa diline de hakim olmayı bileceksin. Diline hakim olamıyorsan tutma. Tutup tutmadığını da bilmiyorum. Diline dahi hakim olamıyor ve MHP'ye haddi olmadan dil uzatıyor. Başbakan bağırıyor çağırıyor, suçluluk kompleksi içinde kabahatlerini örtmeye çalışıyor. Damarların çatlarcasına konuş, ne kadar patlıcan gibi morarırsan morar, bu yaptıklarını örtemeyeceksin. Mızrak çuvala sığmıyor. PKK ve bölücülerle yaptığın dansın farkındayız. Sıkılmadan utanmadan MHP'ye dil uzatıyor. Bizi başkalarıyla aynı kefeye koyuyor. Bu suçluluk kompleksindeki bir kişinin hezeyanıdır. Kabahatini örtmek için bağırıyor. Açıkça PKK ile yapılan işbirliğinin ortaya çıkmış olması ve vatandaşların bunun farkında olmasından rahatsız olmuştur. Karayılan 'devletle anlaştık' diye ifadede bulundu. Sıra, 'Kandil'in borazanı' olarak MHP'ye dil uzatmaya geldi. Sen Kandil'in vuvuzelasısın. Kandil, Erbil ve Erivan'la siyam ikizisin."

'BÖLÜCÜLERLE DANSIN BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR"

Başbakan Erdoğan'ın 'PKK ile müzakere edildiğini ispat ederlerse istifa ederim' sözlerini hatırlatan Oktay Vural, cep telefonundan Habur'da terör örgütü mensuplarının teslim olma görüntülerini ve Başbakan Erdoğan'ın TBMM Grup toplantısında yaptığı 'Türkiye'de güzel ve umut verici şeyler oluyor' yönündeki açıklamasını izlettirerek şöyle konuştu:

"Başbakan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan devletin ilgili kuruluşlarının devletin hapishanesinde yatan bir mahkumla diyaloğa girebileceğini söyledi. Ne yapıyorsunuz orada peki, geyik muhabbeti mi, tavla mı atıyorsunuz. Devletin görevlilileriyle PKK'nın terörist başının ne görüştüğünü açıklayın? Monolog değil diyalog. PKK ile diyalog kurulduğunu ifade ediyor. Köşe yazarı Cengiz Çandar 27 Ekim 2009 tarihli yazısında 'biliyorum Kandil'le görüşülüyor' diyor. Başbakan şimdi bize saldırıyor. Kandil 'benimle 4 kez görüştüler' dediği zaman gıkınız çıkmadı, dut yemiş bülbül gibi sustunuz. Asıl terör örgütünü muhatap aldığını şimdi sana kendi sesinle ispatlayacağım. Kimi kandırıyorsun sen. Eline geçirmişler yandaş medyayı yalanları pompalıyorsun. Başbakan ve AKP PKK'dan medet umuyor. Başbakan 'PKK ile mücadele yerine siyasi çözüm arayışları olacak' demiştir ve siyasi çözümü de ortaya koydular. Başbakan'ın bölücülerle girdiği dansın bedellerini milletimiz ödüyor."

Vural, 25 Ağustos Çarşamba günü İzmir'e gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Buca Kaynaklar'daki Hancı'da yaklaşık 8 bin kişiyle oruç açacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title