Haberler

İzmir Valisi Kıraç Libyalı Yaralıları Ziyaret Etti

"İzmir'e gelen yaralılardan 199'unun tedavisi 9 hastanede sürüyor, misafirhanelerdeyse 88 Libyalı bulunuyor" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Libya'dan Ankara Feribotu ile İzmir'e gelen bazı yaralıların tedavilerinin devam ettiğini, bazı yaralıların tedavilerinin ardından ülkelerine gönderildiğini belirterek,

"İzmir'e gelen yaralılardan 199'unun tedavisi 9 hastanede sürüyor, misafirhanelerdeyse 88 Libyalı bulunuyor" dedi.

Vali Kıraç, Libyalı yaralıların tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, Libya Geçiş Konseyi tarafından görevlendirilen ve İngiltere'de yaşayan doktor Ahmet Ebuzaid, Dışişleri Görevlisi Tolga Budak, Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan'ın da hazır bulundu.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Kıraç, Ankara Feribotu ile gelen 478 yaralıdan 287'sinin İzmir'de bulunduğunu, tedavileri sona erenlerle bazı refakatçilerin gönderildiğini söyledi. Hastanedeki yaralıların, kaymakamlar ve sağlık ekiplerince sık sık ziyaret edildiğini, kendisinin de ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Kıraç, şunları söyledi:

"Yaralıların ihtiyaçlarını, tedavilerini karşılamaya devam ediyoruz. Hastanelerde yatan, misafirhanelerde kalan kardeşlerimizin hangi şartlarda bakıldığı, tedavilerinin yapıldığını Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütleri de izliyor. Ahmet Ebuzaid de bu amaçla burada bulunuyor. Ben, Sağlık Müdürü, kaymakamlar, yaralıları periyodik olarak ziyaret ediyoruz. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Belli periyotta tedavileri sürecek, sonra taburcu edilecekler. Talepleri halinde ülkelerine gönderilme işlemleri Dışişleri ve Sağlık Bakanlıkları ile koordineli sağlanıyor.

İnsani amaçlı şefkat programı çerçevesinde Libyalıları tedavi ettik, ziyaretlerde bulunuyoruz. Tedavilerinin bitip, ülkelerine, çocuklarına, ailelerine, yakınlarına dönmek için sabırsızlandıklarını gördük, sabır diledik, şifa temenni ettik. Çalışanlardan daha şefkatli olmalarını istedik, çünkü savaş ortamından çıkmışlar, psikolojileri kısmen de olsa tahrip olmuş durumda. Onlara en yufka yürekli insanlık örneklerini göstermek durumundayız. "

Vali Kıraç, Libyalı yaralıların taleplerini de karşılamaya çalıştıklarını, genellikle internet ve diz üstü bilgisayar üzerinden yakınlarıyla görüntülü konuşma yapmak istediklerini söyledi. Misafirhanelerle hastanede kalanların, ilk etapta sağlanan 5 mobil telefonla yakınlarına ulaşabildiklerini belirten Vali Kıraç, "Bazıları da uluslararası televizyonları hasta odalarından izlemek istiyorlar. Ama öte yandan hastaların tedavi kürü var, hastanelerde bazı ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz, ama misafir oldukları için bazı isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Genellikle internet talepleri var" dedi.

Cahit Kıraç, bir soru üzerine yaralıların bir kısmının uçakla gönderildiğini, en son Ankara Feribotu ile 41 Libyalı'nın ülkesine döndüğünü hatırlattı. Tedavileri tamamlananlar ve refakatçilerden dönmek isteyenlerin hava veya deniz yoluyla ülkelerine ulaştırılacağını belirten Vali Kıraç, "Talepleri alacağız ve belli rakamdan sonra araç temin edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ahmet Ebuzaid ise Libyalıların tedavileri için çalışan Türk yetkililere teşekkür etti. Hastanelerde bulunanların durumlarının iyi olduğunu, her geçen gün iyileştiklerini belirten Ebuzaid, ufak tefek ihtiyaçlarının da İzmir Valiliğince karşılanacağını kaydetti.

Vali Cahit Kıraç ve beraberindekiler gün boyunca Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi ve Buca Devlet Hastanesindeki Libyalı yaralıları ziyaret edecek.

- İZMİR

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title