Haberler

İzmir Üniversiteleri Platformu'nda Bayrak Değişimi

İzmir Üniversiteleri Platformu'nun sekizinci dönem başkanı İzmir Üniversitesi oldu.

İzmir Üniversiteleri Platformu'nun sekizinci dönem başkanı İzmir Üniversitesi oldu.

İzmir Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, İzmir'deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devir teslimin Çeşme'de düzenlenen törenle yapıldığı belirtildi.

Yedinci dönemde yürütülen çalışmalar ile ilgili bir sunum yapan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan,  "Uluslararası Üniversiteler Kenti İzmir" temasıyla platformun yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Dönem bayrağını teslim alan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise platformun gerek devlet kurumları ve bakanlıklar, gerekse de ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlarca tanınan, işbirliği teklifleri alan bir pozisyona geldiği ifade edetti.

Erciyeş şunları kaydetti:

"Üniversiteler kenti ve bilgi toplumu hedefindeki İzmir'in proje olanaklarından daha fazla nasıl faydalanabileceği üzerine çalışacağımız bir döneme başlıyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm çalışmalara ek olarak İzmir'in akademik potansiyeli ile iş dünyası ve sanayi altyapısını buluşturacak, sivil toplum kuruluşları ve kamu desteği ile Türkiye ve dünya çapında geçerliliği olan projeleri hayata geçirmek istiyoruz."

Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Katip Çelebi ve Şifa üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Üniversitesi Katip Çelebi Çeşme Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title