Haberler

İzmir Ticaret Odasından "Sikke" Kitabı

İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan müzede sergilenen 122 sikkeye ait bilgilerin yer aldığı "İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Antik Dönem Sikke Koleksiyonu" isimli kitap yayımlandı

İzmir Ticaret Odası tarafından kurulan müzede sergilenen 122 sikkeye ait bilgilerin yer aldığı "İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Antik Dönem Sikke Koleksiyonu" isimli kitap yayımlandı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 126 yıllık bir oda olarak, İzmir'in tarihine ve kültür varlıklarına sahip çıkmayı en önemli sorumluluklarından birisi saydıklarını kaydetti.

Oda bünyesinde 2003'te kurulan İzmir Ticaret Tarihi Müzesi'nin özel bir anlamı bulunduğunu belirten Demirtaş, arkeolojik ve etnografik eserler açısından geniş bir koleksiyona sahip müzede sergilenen sikke koleksiyonunun, İzmir'in binlerce yıllık ticaret geleneğini anlatması açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Demirtaş, şu görüşleri bildirdi:

"Çünkü sikkeler tarih boyunca ekonominin, ticaretin ve zenginliğin işareti oldukları kadar taşıdıkları semboller ve resimlerle, bugün, bizim için basıldıkları dönemin siyasal ve kültürel hayatını anlatan çok önemli araçlardır.

Müzemizde Antik Dönem ve İslam Dönemi'ne ait 438 sikke yer alıyor. Bunların içinde ayrı bir önemi olan Yunan ve Bizans dönemine ait 122 sikkeye ilişkin bilgileri, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Antik Dönem Sikke Koleksiyonu isimli bir kitapta toplayarak, araştırmacıların ve ilgililere sunuyoruz. "

Kitap, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu Arkeolog Ayşegül Selçuki, nümizmat Pınar Aydemir ve nümizmat Prof. Adriana Travaglini tarafından Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title