Haberler

İzmir Ticaret Odası Bilişimin Yıldızı Seçildi

Türkiye Bilişim Derneği Tarafından Düzenlenen , "Bilişimin Yıldızları E -Dönüşüm 2009" Yarışmasında E -Hizmet Dalında Birinci Olan İzmir Ticaret Odası, "Bilişimin Yıldızı" Oldu.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen , "Bilişimin Yıldızları E-Dönüşüm 2009" yarışmasında e-hizmet dalında birinci olan İzmir Ticaret Odası, "Bilişimin Yıldızı" oldu. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "'Odaya gelmeyin, Oda size gelsin' sloganıyla üyelerimize en hızlı ve en kaliteli hizmeti vermek için e-oda olma yolundaki çalışmalarımızın ödüllendirilmesinde büyük mutluluk duyduk. E - oda hedefindeki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

İTO'nun "Bilişimin Yıldızı" seçilmesi nedeniyle bugün İzmir Ticaret Odası'nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 40 yıllık iş hayatı boyunca sanayide, ticarette, üretim süreçlerinde büyük değişimler yaşandığına şahit olduğunu belirterek, "Ama ekonominin ve hayatın hiçbir alanındaki gelişim teknolojideki kadar hızlı olmamıştır" dedi. 1987 yılında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğumda, binanın koridorlarında daktilo sesleri yankılandığını hatırlatan Demirtaş, "İlk önce daktilolardan kurtulup, bilgisayarlara geçtik. Daktilolar artık sadece Odamda ve Odamız Müzesi'nde yer alıyor. Bu ilk adım oldu. O yıldan itibaren Devamlı olarak teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden, bir Oda olduk. "E-oda" olmak için çalışmalara başladık" diye konuştu.

-İLKLERİN ODASI-

E- oda hedefi doğrultusunda pek çok ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaş, "İlk bilgisayar meslek komitesini kurduk. Güçlü ve fonksiyonel bir bilgi işlem altyapısını, modern bir internet ağı kurduk. Uzman bir kadro oluşturduk. Ticaret Odaları içerisin ilk web sitesi ve web portalı kuran Oda olduk. Bugün portalımızın aylık ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşıyor" dedi. Hergün onbinlerce oda üyesine e-mail ile ulaştıklarını, kağıtsız ofis ve esnek ofis ortamına geçtiklerini belirten Demirtaş, Türkiye'de ilk çağrı merkezinin de İTO olduğunu söyledi. Demirtaş, "Türkiye'de yazılımla ilgili ilk meslek komitesine kuran oda da olduk. Ve ilk fakülteyi de İEÜ'de kurduk" dedi.

-ODAYA GELMEYİN ODA SİZE GELSİN-

Artık pek çok İTO üyesinin istediği hizmetleri işyerlerinde bilgisayarının başında alabildiğine dikkat çeken Demirtaş, "Üye ile aramızdaki mesafe klavyenin bir tık basma süresi kadar. "Siz odaya gelmeyin, Oda size gelsin" sloganıyla hizmeti üyelerimizin ayağına götürüyoruz. İzleniyor,takdir ediliyor ve takip ediliyoruz" dedi. Demirtaş, İTO'nun bu öncülüğünün bu alanda yapılan Türkiye'deki en büyük yarışmalardan birisi ile tescillendiğini aktaran Demirtaş, "Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, "Bilişim Yıldızları E- Dönüşüm" yarışmasında, Odamız "e- hizmet" kategorisinde birinci oldu. Sayın Genel Sekreterimiz Çarşamba akşamı Ankara'da düzenlenen törende ödülü aldı. Bu tamamen bir ekip çalışmasının ürünü. Başta Genel Sekreterimiz Adnan Yıldırım olmak üzere, ilgili tüm müdürlüklerimizde çalışan arkadaşlarımıza, destek aldığımız Sektör Yazılım Firması'na teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Bilgisayarla ilgili meslek komitelerimizin de bu konularda büyük desteği oldu onlara da teşekkür ediyoruz" dedi.

-BİLİŞİMDE ATILIM YILI-

İTO Genel Sekreteri Adnan Yıldırım ise 2009 yılının İTO için bilişim alanında atılım yılı olduğunu söyledi. Yıldırım, "Oda web portalında e-hizmet noktası altında dijital hizmetlerimizi topladık. Yeni hizmetlerimizi planladık" dedi. Bilişimin Yıldızları yarışmasının e-hizmet dalında odanın web portalında verilen hizmetlerle katıldıklarını kaydeden Yıldırım, "Öncelikle Ticaret Sicil Memurluğumuzun bütün arşivinin dijital ortama taşınma işini bitirdik. Eskiden dosyalar halinde çelik dolaplarda yığılan 7 milyonu aşkın dosya e-ortama aktarıldı. Firmaların Ticaret Sicilindeki tarihçesini gösteren sicil kayıtlarını web üzerinden kullanılır hale getirdik. Dijital arşivimizi Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı gibi pek çok kamu kurumuna internet ortamında açtık. Böylelikle büyük zaman ve para tasarrufu sağladık" dedi. (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title