Haberler

İzmir Sular Altında

Güncelleme:

İzmir'de Başlayan Sağanak Yağmur Bazı Cadde ve Sokaklar Göle Çevirdi

İZMİR'de saat 09.30'da başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Bazı semtlerde zemin katları su basarken bir saatte metrekareye 20.6 kilogram yağmur düştüğü bildirildi. İzmir'de, dün gece saatlerinde etkili olan sağanakta, 72 yıllık Haziran ayı yağış ortalamasının yaklaşık 5 katı fazla yağış olduğu açıklandı.

Kentte dün saat 23.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmurda bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Gece metrekareye 37.6 kilogram yağmur düştü. Sabah açık bir havaya uyanan İzmirliler bir anda kararan gökyüzüne hazırlıksız yakalandı. Saat 09.30 sıralarında rüzgarla gelen yağmur İzmir'i karanlığa gömdü. Gökyüzü gece gibi kararırken araçlar farlarını yaktı, bazı bölgelerde de otomatik sokak aydınlatmaları yandı. Yıldırım düşmesi nedeniyle bazı semtlerde de elektrik kesintileri yaşandı.

Bir saatte metrekareye tam 20.6 kilogram yağmur düştü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri alarma geçirildi. Cadde ve sokaklar göle dönerken trafik kilitlendi. Bazı kişilerin ayakkabılarını eline alıp, paçalarını sıvayarak yürüdükleri dikkat çekti. İnönü Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Kordonboyu, Alsancak, Mavişehir, Karşıyaka ve Bostanlı'da yol seviyesinden aşağıda kalan evleri ve işyerlerini su bastı. Yağmurun bir saatin sonunda etkisini yitirmesiyle sular çekilmeye başladı.

Kuvvetli yağışın gün boyu devam edeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinden 'İzmir'de kuvvetli yağış' uyarısında bulunuldu. Perşembe ve cuma gününü de gökgürültülü sağanak yağışla geçirmesi beklenen İzmir'de hava cumartesi parçalı bulutlu geçecek. Yağmur pazar günü yine etkili olacak.

72 YILLIK YAĞIŞ ORTALAMASINDAN FAZLA

İzmir'de, dün gece saatlerinde etkili olan sağanakta, 72 yıllık Haziran ayı yağış ortalamasının yaklaşık 5 katı fazla yağış olduğu bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün gece saat 23.25'te başlayan ve 00.40'a kadar etkili olan sağanak yağışta metre kareye 37,6 kilogram yağmur düştü.

İzmir, 1938–2009 yılları arasında (72 yıllık) 7,7 kilogram olan Haziran ayı yağış ortalamalarının yaklaşık 5 katı üzerindeki yağışı sadece 1 saat 15 dakikada almış oldu.

Kentte bu sabah saat 09.00'da başlayıp saat 10.40'ta sona eren sağanakta ise metre kareye 20 kilogram yağmur düştü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 500 personel ve 100 araçla çalışmalarını aralıksız sürdürürken, meteorolojik uyarılar doğrultusunda Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı araçlarla birlikte 200 personel de olası taşkınlara karşı konuşlandırıldıkları noktalarda hazır tutuluyor.

İZSU da kent merkezinde 14 kombine kanal temizleme aracı, 6 pompa, 12 kişilik kaynak ekibi, 15 kişilik teknik ekip, 30 kişilik ızgara ekibi ile birlikte toplam 143 kişilik kadroyla sıkıntılı bölgelere müdahale etti.

İtfaiye Daire Başkanlığı 350 personel ve 80 araçla çalışırken, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı araçlarla birlikte 200 personel de olası taşkınlara karşı kritik noktalarda teyakkuzda bekletildi. Kanallar açılarak, ızgaralar temizlendi, sular tahliye edildi.

Çalışmalar özellikle yağışların etkili olduğu İnönü Caddesi, Hıfzıssıhha, Balçova Bahçelerarası, Karşıyaka Yalı Caddesi, Mersinli Zafer Payzın Altgeçidi, Bayraklı'nın alt kesimlerinde, Mersinli, Narlıdere Alionbaşı Deresi çevresi, Mithatpaşa Caddesi, Ali Çetinkaya Bulvarı, Evka–3 ile Karabağlar bölgelerinde yoğunlaştırıldı.

Bu bölgelerde yollardaki su birikintilerine müdahale eden ekipler, çok az sayıdaki ev ve iş yerinde tahliye çalışmaları gerçekleştirdi. Özellikle lodos ve sağanak yağışın birlikte olması nedeniyle Kordon'da denizin taşması sonucu yaşanan sıkıntıya da ekipler anında müdahale etti. Derelerin ve kanalların sürekli temizlenmesinin yağışların etkisini azaltmada etkili olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title