Haberler

İzmir - O Kasket Ecevit'in Çıktı

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy'un, 33'üncü Olağan Kurultay'da Genel Başkan Seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na Konuşmasının Ardından Hediye Ettiği 'ecevit Kasketi'nin, Gerçekten de Merhum Bülent Ecevit'e Ait Olduğu Öne Sürüldü. Ecevit Çifti, 1994 Yılında Geldikleri İzmir'de, DSP'ye Maddi Destek Sağlamak Amacıyla, Kasketi Partili Tülü Çiftine Sattığı Bildirildi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy'un, 33'üncü Olağan Kurultay'da Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na konuşmasının ardından hediye ettiği 'Ecevit kasketi'nin, gerçekten de merhum Bülent Ecevit'e ait olduğu öne sürüldü. Ecevit çifti, 1994 yılında geldikleri İzmir'de, DSP'ye maddi destek sağlamak amacıyla, kasketi partili Tülü çiftine sattığı bildirildi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy'un, 33'üncü Olağan Kurultay'da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hediye ettiği 'Ecevit kasketi' büyük ilgi görmüş, Genel Başkan Kılıçdaoğlu kasketi takarak salonundakileri selamlamıştı. Kurultay'ın ardından, İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndan alınarak Kılıçdaoğlu'na hediye edildiği belirtilen kasketin arkasından büyük bir sır olduğu öğrenildi. Gündeme yerleşen kasketin, 1994 yılında, İzmir'de seçim turuna çıkan Bülent ve Rahşan Ecevit çifti tarafından, DSP'ye destek olmak amacıyla partili Aydın ve Ayşe Tülü çiftine satıldığı, aradan geçen 16 yılın ardından da Ecevit'in kendi kullandığı kasketin Kılıçdaoğlu'na tesadüfen hediye edildiği belirtildi.

16 YILLIK HATIRASI VAR

Kurultay salonundaki yoğun güvenlik önlemleri arasında kasketi genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ulaştıran Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy o hikayeyi anlattı. Kasketin gerçekten Ecevit'e ait olduğunu sonradan öğrendiğini belirten Demirsoy, şunları anlattı:

"Kurultay için Ankara'ya gittiğimde, genel başkan Kılıçdaroğlu'na bir hediye vermemin güzel bir jest olacağıın düşündüm. Telefonla İzmir'de bulunan İlçe Sekreterim Birsen Şenol'a uygun bir hediye bulunması talimatını verdim. Kendisi de gençlik kollarından bir arkadaşımızı görevlendirmiş. Kemeraltı'nda Ecevit şapkası bulamayan partili arkadaşlar, eski bir DSP üyesi olan, şimdi CHP çatısı altında siyaset yapan Aydın Tülü'ye danışmışlar ve Tülü de kendilerinde gerçek bir Ecevit şapkası olduğunu müjdelemiş. 1994 yerel seçimleri öncesinde, DSP Bornova İlçe Belediye Başkan adayı Aysel Bayraktar'a destek mitingi için İzmir'e gelen Ecevit çifti, partiye maddi destek sağlamak adına stant açmışlar. Açılan stantta kaşkol, anahtarlık ve parti kaleminin yanında, Ecevit'in kendi kullandığı kasket de Aydın ve Ayşe Tülü çiftine satılmış. Tülü çifti, 16 yıldır gardıroplarında sakladıkları bu kasketi benim isteğim üzerine Kılıçdaoğlu'na vermeyi kabul etmişler. Gençlik kolları mensubu arkadayımız da tepki görmemek için kasketi nerden aldığını saklamış. Şapka bana kapalı paket içinde geldiği için eski olduğunu farkedemedim. İzmir'e döndükten sonra, gazeteci arkadaşlar kasketin hangi dükkandan alındığını sorunca, kasketi alan arkadaşa baskı yaptım ve gerçeğin bu şekilde olduğunu öğrendim. Onur duydum. Ecevit'in şapkası, Kılıçdaoğlu'na çok yakıştı."

GURURLANDIK

16 yıl önce kasketi Rahşan Ecevit'in elinden aldığını belirten dönemin DSP Gaziemir ilçe üyesi, şimdiki CHP'li Aydın Şengül, kasketi yıllarca onurla sakladıklarını söyledi. Şengül "Kasket, böylesine anlamlı bir gün için bizden istenince vermemezlik olmazdı. İlçe Başkanımızın, Kılıçdaoğlu'na Ecevit'in şapkasını hediye etmesini gözyaşlyarı ile izledik. Çok gururlandık" ifadelerini kullandı.

Eşi Ayşe Tülü de Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin yeni Karaoğlanı olduğunu belirterek, kasketin kendisine çok yakıştığını vurguladı.

Haber-Kamera: İZMİR DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title