Haberler

İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı Açıldı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilyacılık sektörü olarak geçen yıl 1,7 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını belirterek, "2012'de 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilyacılık sektörü olarak geçen yıl 1,7 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını belirterek, "2012'de 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İzmir Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı (MODEKO 2012), Kültürpark Fuar Alanı'nda 23. kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarın açılış töreninde konuşan MOSDER Başkanı Davulcuoğlu, mobilya sektörünün 2010 yılı rakamlarına göre dünyada 376 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu, Türkiye'nin 9 milyar dolarlık hacimle mobilya ihracatında dünyada 21. sırada yer aldığını kaydetti.

Türk mobilya sektörünün her yıl yüzde 20 büyüdüğünü, bu büyümenin sürmesi halinde ülkenin dünya liginde 7. sıraya yükseleceğini dile getiren Davulcuoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedeflerinde mobilyacılık sektörünün payı 6 milyar dolar. Bunun 2 milyar doları Kayseri'den, 2 milyar doları İnegöl-İstanbul hattından. Kalan 2 milyar dolarını gerekli önem verilirse İzmir yapar. Çünkü başka aday yok. İzmir firma sayısı olarak 3'ncü, çalışan sayısı olarak 5'inci sırada. Tasarım odaklı çalışacak insan gücü İzmir'de var. Dolayısıyla hepimizin üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor."

Sektör olarak geçen yıl 1.7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Davulcuoğlu, "2012 yılında 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, son yıllarda ihracatını ikiye katlayan sektörün aynı şekilde büyümesi gerektiğini söyledi.

İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir de İzmir'de sanayi sitesi olmayan tek sektörün mobilyacılık sektörü olduğunu belirterek, bu konuda çalışma yapmak istediklerini ve destek beklediklerini kaydetti.

İzmir'de mobilyacılıkla ilgili meslek liselerinde 850 civarı öğrencinin öğrenim gördüğünü, mezun olduktan sonra sektörde çalışmaya devam edenlerin oranının 16'da bir olduğunu kaydeden Özdemir, "Bunun sebebi, firmalarımızın çalıştırdırdığı stajyerlerine ucuz işçi gözüyle bakmalarından kaynaklanıyor" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise MODEKO'nun mobilya sektöründe Türkiye'nin en büyük fuarı olduğunu, İzmirlilerden fuarı ziyaret etmelerini beklediklerini bildirdi.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele de, 23 yıldır aralıksız sürdürdükleri fuarın her geçen yıl çıtasını yükselttiğini, fuara bu yıl 184 firmanın katıldığını, 50 bin ziyaretçi ve 500 milyon dolar iş hacmi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.

(GLC-RMZ- - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Kültürpark Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title