Haberler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde Şenlik Var

İzmir’in en genç devlet üniversitesi “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi” bahar şenliği etkinliklerinin üçüncüsü gerçekleştirdi.

İzmir'in en genç devlet üniversitesi "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi" bahar şenliği etkinliklerinin üçüncüsü gerçekleştirdi. Başarılı bir eğitim döneminin ardından 2013-2014 akademik yılını geride bırakan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ailesi 3. Bahar Şenliği ile yorgunluk attı.

Üçüncü akademik yılını geride bırakan İzmir'in genç ve dinamik üniversitesi İzmir Katip Çelebi; öğrencileri, akademisyenleri ve çalışanları ile bahar şenliğinde bir araya geldi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen şenliklerde; Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. İbrahim Attila Acar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Salih Okur, Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Demir, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nihat Sami Çetin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sedat Akar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard.Doç.Dr.Aşkın Haluk Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı SKS Daire Başkan V.Nihat Sabuncular, fakültelerden gelen akademisyenler, Daire Başkanları, idari personel, öğrencilerin bu coşkusuna ortak oldu.

Öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan çeşitli standlar şenliklere renk kattı. Standları dolaşarak öğrencilerin çalışmalarıyla tek tek ilgilenen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, uluslararası öğrencilerin yer aldığı stantta; uluslararası barışın en güzel örneği olan dünyanın dört yanından gelen İKÇÜ'lü öğrencilerle sohbet etti. Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, öğrencilerle bol bol anı fotoğrafı çektirdi.

3.Bahar Şenliği'nde sahne alan müzik toplulukları tarafından oluşturulan gruplar, mini konserlerle şenliğe renk kattı. Yabancı Diller Topluluğu'nun Karaoke yarışmalarına öğrenciler yoğun ilgi gösterirken; İKÇÜ Halk Dansları ve Salon Dansları Topluluklarının sergilediği birbirinden güzel dans ve halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı.

Şenlikler kapsamında oynanan Futsal, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol karşılaşmalarında başarı gösterenler için kupa töreni düzenlendi. 3. Bahar Şenlikleri Kapsamında toplam 38 kişiden oluşan Velespit Topluluğu, şenlik kapsamında Sasalı'da bisiklet turu düzenledi. İlki gerçekleştirilen tur sonunda topluluk üyeleri spor dolu dakikalarını düzenledikleri eğlenceli piknikle sonlandırdı.

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali Yemek Yarışması'nda Ulusal ve Uluslararası mutfaklardan 33 lezzetli yemek damaklara hitap etti.

Jüri Üyeleri; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Demir, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atilla Akbaba, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Melike Sakin Yılmazer, İzmir Aşçılar Derneği Temsilcisi Serkan Tütüncü, SKS Daire Başkan Vekili Nihat Sabuncular, yemek firmaları temsilcileri ve sponsor firma sahipleri birbirinden lezzetli yemekler için oy kullandı. Yarışmada "Perde Pilavı" ile Yrd. Doç. Dr. Zehra Nuray Nişancı birincilik ödülüne layık görüldü. "Maklube" ile Yapı İşleri Daire Başkanlığı adına İsmet Ayvalık ikincilik ödülü sahibi olurken; "Körili Tavuk" ile Yrd. Doç. Dr. Dilek Ongan üçüncü oldu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Şiir Topluluğu ve Müzik Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen "Şehir Şiirleri ve Şarkıları" etkinliğinde İstanbul'dan, Erzurum'a, Urfa'ya, Kütahya'dan Selanik'e kadar birçok şehre kültürel ve sanatsal yolculuk yapıldı.

Şenlik kapsamında sahne alan Grupal Enfeksiyon ve Grup VIP performanslarıyla göz doldururdu. Seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılar İKÇÜ ailesinin büyük beğenisini kazandı. Konser sonunda İKÇÜ ailesine seslenen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, daha nice güzel şenlik etkinliklerinde bir arada olma, birlikte kutlama temennisinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Katip Çelebi Tancan Uysal Galip Akhan İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title