Haberler

İzmir Işıkkent Polis Şehitliğinde Anma Töreni

Türk polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İzmir Işıkkent polis şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Türk polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İzmir Işıkkent polis şehitliğinde anma töreni düzenlendi.

Işıkkent polis şehitliğinde, Türk polis teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü programı çerçevesinde anma töreni düzenlendi. Törene, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, polis müdürleri, amirler, komiserler, polis memurları ile şehit yakınları katıldı. Şehitlik anıtına İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından çelenk konulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, şehitlik anı defterine günün anlam ve önemini ilişkin düşüncelerini yazarak imzaladı.

Anı defterine yazdıklarını okuyan İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya, "Aziz şehitlerimiz 170 yıllık tarihini şan, şeref ve kahramanlık destanları ile süsleyen ve ulu bir çınar gibi bu güzel vatanın toprağı ile aziz milletimizin ortak kültür ve değerleri ile büyüyen Türk polis teşkilatının İzmir İl emniyet Müdürü olarak tüm mesai arkadaşlarımla birlikte huzurlarındayız. Sizler bu aziz milletin huzur ve güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en değerli varlıklarınız olan canlarınızı seve seve feda etmek suretiyle vatan sevgisinin, millet sevdasını ve vazife aşkının ne kadar kutsal ve ne kadar değerli olduğunu bizlere bir kez daha öğrettiniz. Bu anlamı büyük, bedeli yüksek öğretiniz doğrultusunda gücünü yasalardan desteğini ise daima hizmetinde olduğu milletinden alan Türk polis teşkilatının bugün nöbetini tutan bizler, aynı vatan severliği, aynı vazife aşkı ile ve aynı inançla emanet aldığımız görev bayrağını elden ele yükseklere daha ileri taşıma azim ve karalılık içerisindeyiz. Kuruluşumuzun 170. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, malül ve emeklilerimizi bir kez daha rahmet minnet ve şükran ile anıyor aziz hatıraları önünde saygı ile anıyoruz. Ruhlarınız şad mekanlarınız cennet olsun" dedi.

Program kapsamında, şehit polisler için Kur'an-ı Kerim'de okunarak dualar edildi. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve beraberindeki güvenlik güçleri, daha sonra şehit polislerin mezarına karanfil bırakarak, ardından şehit yakınlarıyla sohbet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydoğan İzmir Yerel Haberler

title