Haberler

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Gençler İçin El Ele!

Güncelleme:

'Genç Başarı Şirket Programı'yla ve ilkokul öğrencilerine finansal okur yazarlık bilgisi aşılayan 'Akıllı Tüketici Programı'yla İzmir'de 400 öğrenciye ulaşacak.

Gönüllü mentorlar aracılığıyla öğrenciler ve reel sektörü buluşturup birleştiren Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın 3X Şirket Programı kapsamında düzenlediği "Gönüllü Eğitimleri", 18 Aralık'ta İzmir Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yapıldı. Liseli gençlerin Girişimcilik, Finansal Okur Yazarlık ve İş Gücüne Etkin Katılım konularında gelişmelerine ve gelecekte kariyer basamaklarını başarıyla tırmanmalarına destek olacak gönüllü iş dünyası profesyonelleri, program hakkında eğitim aldı. Citi Vakfı ve MetLife Vakfı ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin diğer sponsorları ise Ege Bölgesi Sanayi Odası, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği ve Türkiye Kalite Derneği oldu.

4.000 lise öğrencisi kendi işini kurma deneyimi kazanacak

Genç Başarı programları geçtiğimiz eğitim - öğretim döneminde Türkiye genelinde 8 ilde, hedef yaş gruplarında başarı ile uygulandı. Şirket Programı ve İnovasyon Kampları ile 324 okuldan 3.208 lise öğrencisinin iş dünyası ile tanışmasına ve kariyer planlarını şekillendirmesine vesile olmasının yanı sıra, gerçek bir şirket yönetim tecrübesinin içinde kişisel ve profesyonel gelişimlerine olumlu yönde katkı sağladı. 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi'nde İzmir ve Yalova illerinin de katılması ile beraber bu yıl Genç Başarı 200 farklı liseden 4000 lise öğrencisine ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title