Haberler

İzmir'de Eşini Öldüren Adama Ağırlaştırılmış Müebbet

Güncelleme:

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir aylık eşini öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

Bayraklı ilçesinde bir aylık eşini öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Savaş Kocabaş, avukatı Birhan Ayer, öldürülen Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah, babası Salim Konur, ailenin avukatı Eylem Yıldız, Kadın Cinayetlerini Durduracağı Platformu Derneği temsilcisi ve avukatı katıldı.

Duruşma başında söz alan Dernek Temsilcisi Sanem Deniz Kural, davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Kimlik tespit işleminin ardından savunması sorulan sanık Savaş Kocabaş, Elif Kocabaş ile 1 yıl önce internet üzerinden tanıştığını, daha sonra nişan yapmak istediklerini ama kadının ailesinin evliliğe onay vermediğini söyledi. Bunun üzerine kaçtıklarını, kadının ailesi tarafından tehdit edildiğini anlatan Kocabaş, "Elif'i önce babaannemin evine götürdüm, ardından ev kiralayıp, yakınlarımdan temin ettiğim eşyalarla döşedik ve burada oturmaya başladık" dedi.

Nikah kıydıkları Elif'in ev yerine arkadaşında kalmayı tercih ettiğini, ayrıca aynı dönemde Murat isimli arkadaşıyla fotoğraflarını bulduğunu söyleyen Savaş Kocabaş, olayı "Psikolojim bozulmuştu. Olay günü evde Elif'le konuşmak istedim, bana küfretti. Koltuğa iterek oturttum. O da eline bıçağı aldı, engellemek isterken elim kesildi. Bu sırada kavga kontrolden çıktı, Elif'i koltuğa yatırıp boğazını sıktım, bıçağı elinden alıp karnına ve sırtına sapladım" sözleriyle anlattı.

Öldürdüğü karısını yorgana sardığını, olay gecesini evde geçirdiğini anlatan Kocabaş, komşularının şikayeti üzerine arayan ev sahibinin daireden kötü kokular geldiğini söylediğini, bunun üzerine eve 1 kutu parfüm sıktığını, fakat kokunun devam etmesi sonrası 3. günün sonunda gelen polislerin cesedi bulduğunu söyledi.

Salonda bulunan Elif Kocabaş'ın yakınları, olayı anlatıp pişmanlığını dile getiren Savaş Kocabaş'a tepki göstererek fiili saldırıda bulunmak istedi. Araya giren polisler tarafından aile yakınları salon dışına çıkarılırken, Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah Konur'un baygınlık geçirmesi üzerine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, tanıkların bir sonraki celse dinlenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na üye bir grup, duruşmadan önce öldürülen Elif Kocabaş'ın ailesi ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması boyunca gözyaşlarını tutamayan Elif Kocabaş'ın annesi Gülşah Konur, megafon uzatıldığında konuşma yapamadı.

Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, Elif Kocabaş'ın 21 yaşında olduğunu, Savaş Kocabaş ile henüz bir ayı bile dolmayan evliliklerinde, kadına yönelik şiddetin en ağır biçimi olan kadın cinayeti sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Defalarca bıçaklanarak öldürülen ve cenazesi günlerce evde halıya sarılı olarak bekletilen gencecik Elif kardeşimizin katili, daha dava başlamadan indirim istemeye başladı bile. Kadın katillerinin ceza indirimi alabilmesinin önünü kapatacak yasalar çıkarılmazsa, her kadın cinayeti davasında karşılaşacağımız tablo işte budur. Elif'in katili hak ettiği gibi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılana dek bu davanın peşinde olduğumuzu buradan haykırıyoruz" dedi.

Olay

Geçen temmuz ayında, Bayraklı'nın Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak'taki bir evden kötü kokular geldiği ihbarı üzerine savcılık izniyle eve giren polis ekipleri, bıçakla öldürüldükten sonra kanepenin arkasında yorgana sarılmış halde Elif Kocabaş'ın cesedini bulmuştu.

Şüpheli olarak aranan kadının eşi Savaş Kocabaş, Karabağlar ilçesinde yakalanmış ve cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Bayraklı Kocabaş Konur İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title