Haberler

İzmir'deki Cinayet

Boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Sedat Çöl'ün yargılandığı davada tanıklar dinlenildi.

İzmir'de boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Sedat Çöl'ün yargılanmasına devam edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar B.İ ve İ.M, Ferdane Çöl'ün ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Ferdane Çöl'ün ailesi ve avukatları, sanığa en ağır cezanın verilmesini istediklerini belirtti.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından, mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde, öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform üyesi Melis Kayadelen, Ferdane Çöl'ün eşinden şiddet gördüğünü, boşanmak isteyince öldürüldüğünü belirterek, "Tüm kadın katilleri gibi, ceza indirimi almaya çalışıyor. Sedat Çöl'ü cinayet işlemesi için azmettirenler, delilleri karartanlar, cinayeti birlikte işledikleri şüphesi olan akrabaları ise halen tutuksuz yargılanıyor. Ferdane kardeşimiz, öldürülmeden önce defalarca şikayette bulundu ancak koruma kararı olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Öldürülen kadınların aileleri ile omuz omuza, katillerin en ağır cezaları almaları için, başka kadınlar öldürülmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Olayın geçmişi

Bornova ilçesinde 13 Ekim 2011'de Ferdane Çöl, boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında "kasten adam öldürmek", tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile "suça sürüklenen çocuk", M.Ç hakkında da "azmettirme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

sanem deniz izmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title