Haberler

İzmir'de RTÜK Protestosu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), 1 Kasım seçimleri öncesi yayınları nedeniyle bazı televizyon kanallarına verdiği cezalar İzmir'de protesto edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), 1 Kasım seçimleri öncesi yayınları nedeniyle bazı televizyon kanallarına verdiği cezalar İzmir'de protesto edildi.

RTÜK İzmir Bölge Temsilciliği önünde bir araya gelen İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOP) üyesi grup, burada pankart açarak kurul kararlarını protesto etti.

İSTOP Dönem Başkanı avukat Halit Çelik, yaptığı açıklamada, özellikle 1 Kasım seçimleri öncesi yayınları nedeniyle A Haber, Ülke TV, Tvnet ve Kanal 7 gibi televizyon kanallarının RTÜK'ün aldığı kararlarla ağır cezalara maruz kaldığını savundu.

RTÜK tarafından uygulanan cezaların hem para hem de yayın durdurma cezaları olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, "Verilen cezalara gerekçe olarak 'her siyasi partiye eşit yayın ve haber hakkı tanınmadığı, bir siyasi partiye propagandasını yapmakta fazla yer verildiği' iddiası gösterilmektedir. Bu cezalar, öncelikle bu kanalların düşünce özgürlüğünü, diğer yandan da izleyicilerin haber alma özgürlüklerini kısıtlamaktadır. Bu yönüyle de insan hakları ihlali yapılmaktadır" diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti:

"Yerli ve yabancı film ve programlardaki gerçek dışı ve alaycı Osmanlı düşmanlığı, çarpık aile düzeni, çıplaklık kültürünü teşvik ve argo konuşmanın olağanlaşması toplumun önemli bir kesimini rahatsız ettiği halde bu konularda yeterli önlem almayanlar, bir siyasi düşünceye karşı harekete geçebilmiştir. Özel televizyon kanallarına tüm siyasi partilere eşit yer verme dayatması kanuni olsa da hukuka aykırıdır. Devlet televizyonunun eşitliği bozmaması için alınan önlem ayrıdır. Zaten basılı yayınlar için uygulanmayan kotanın, görsel medya için uygulanması da ayrı bir çelişkidir."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Halit Çelik Kanal 7 İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title