Haberler

İzmir'de Kent İçi Toplu Ulaşımda Kart Dönüşümü Sorunu

İzmir'de, toplu taşıma araçlarında kullanılan kartların, firma değişikliği nedeniyle yenilenen sisteme uyarlanması zorunluluğu dolayısıyla sorun yaşayanların mağdur olmaması amacıyla bir süredir izin verildiği belirtilen ücretsiz geçişlerin, yarın saat 09.00 itibarıyla son bulacağı bildirildi.

İzmir'de, toplu taşıma araçlarında kullanılan kartların, firma değişikliği nedeniyle yenilenen sisteme uyarlanması zorunluluğu dolayısıyla sorun yaşayanların mağdur olmaması amacıyla bir süredir izin verildiği belirtilen ücretsiz geçişlerin, yarın saat 09.00 itibarıyla son bulacağı bildirildi.

ESHOT Genel Müdürlüğünün açıklamasında, elektronik ücret toplamadaki yeni sistemine geçiş sürecinde kartında sorun yaşayanların mağdur olmaması için bir süredir izin verildiği ifade edilen ücretsiz geçişlerin, 11 Haziran Perşembe günü saat 09.00 itibarıyla son bulacağı belirtildi.

Söz konusu tarihten itibaren "aktivasyonu yapılmayan ve bakiyesi yetersiz" kartlarla geçişe izin verilmeyeceğinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böyle durumla karşılaşan vatandaşlar için bastırılan biletler, aktarma merkezleri ve iskeleler ile metro ve İZBAN istasyonlarında satışa sunulacak. Otobüslerde, şoförlerden de temin edilebilecek biletlerin fiyatı tam 2, öğrenci 1 lira olarak belirlendi. Ulaşım kartının aktivasyonunu yaptırmayan ve bakiyesi yetersiz olanlar, merkez dışındaki ilçelerde ise çift bilet kullanacak."

Kentte, sistemdeki dönüşüm sonrası toplu taşım kartlarına yükleme yapılan noktaların yetersiz olması, gişe ve bayilerdeki yükleme cihazlarının sistem değişikliğine adaptasyonunun devam etmesi ve bu işlemin sadece bazı aktarma istasyonlarında yapılması dolayısıyla yeterli bakiyesi bulunmayanların toplu taşıma araçlarını kullanmasına izin veriliyordu.

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title