Haberler

İzmir'de Kaçak Göçmen Operasyonları

İzmir'de düzenlenen 3 operasyonda Avrupa ülkelerine deniz yoluyla yasa dışı olarak geçmek isteyen 104 Suriyeli yakalandı.

İzmir'de düzenlenen 3 operasyonda Avrupa ülkelerine deniz yoluyla yasa dışı olarak geçmek isteyen 104 Suriyeli yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekiplerince, ihbar üzerine Karabağlar Yeşillik Caddesi, Gaziemir Evka-7 Yolu ve Belevi Mevkisi Köprü üzerinde Suriyeliler'in bulunduğu minibüsler durduruldu.

Yapılan kontrollerde aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 104 kaçak göçmen yakalandı. Minibüslerde 74 can yeleği, 32 şambrel can simidi ve 10 pompa ele geçirildi.

Yakalanan göçmenlerle yasa dışı geçiş organizasyonu içinde yer aldıkları iddiasıyla 3'ü Suriye uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y, S.Ç, M.P. ve İ.K, "örgütlü olarak insan kaçakçılığına aracılık etmek" suçlamasıyla sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Suriye uyruklu A.A, İ.O. ve H.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Karabağlar Gaziemir İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title