Haberler

İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'de, terör örgütü DAEŞ'in Ayn el Arap'a (Kobani) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde Ekrem Kaçeroğlu'nun silahla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi.

İzmir'de, terör örgütü DAEŞ'in Ayn el Arap'a ( Kobani ) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde Ekrem Kaçeroğlu'nun silahla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin davaya devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K, Suat D, Kubilay A, Reşit A. katılmazken, maktulün ailesi ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmayı HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de izledi.

Müşteki avukatı Mustafa Rollas, adli tıp raporundaki "maktulün vücudundan çıkan kurşunun 36 kalibrelik av tüfeğine uygundur" cümlesinin incelemeyi aşan, maksadı değiştiren ve tespiti muğlak hale getiren bir değerlendirme olduğunu, kurşunun uygun bir fişeğe yerleştirilmesi halinde 16'lık bir tüfekle atılıp atılmayacağının tespitini talep ettiklerini söyledi.

Avukat Nezahat Paşa Bayraktar, soruşturmanın eksiklerle dolu olduğunu savunarak, görüntü kayıtları geldiğinde mahkemenin mahallinde keşif yapmasını, keşifte tanıkların dinlenmesini ve sanıkların tutuklanmasını talep etti.

Avukat Eylem Yıldız, "Aslolan tutuksuz yargılanmaktır ancak ortada bir ölü varsa katil zanlılarının, özellikle de tüfeği kullanan Reşit A'nın tutuklanması gerekmektedir" dedi.

Sanık avukatı Tolga Turgut ise karşı taraf avukatlarının sanıkların duruşmaya gelmemelerini gerekçe göstererek tutuklanmasını talep ettiklerini, oysa sanıkların adli kontrol gereklerini yerine getirerek her hafta imza verdiklerini, dosyada sanıklar aleyhine çok net delillerin de bulunmadığını, mahkeme heyeti ne zaman isterse sanıkları duruşmalarda hazır edebileceklerini belirterek, tutuklanma taleplerinin reddini istedi.

Mahkeme Başkanı Nilüfer Öncel, sanıkların tutuklanma talebinin reddine ve duruşmalardan vareste tutulmalarına, görüntü ve fotoğrafların karşılaştırılması için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvarına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan duruşma öncesi HDP İzmir milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kaçeroğlu'nun ailesi ve bir grup partiliyle birlikte basın açıklaması yaparak, "katillerin er geç cezalandırılacağını ve adaletin önünde sonunda yerini bulacağını" ifade etti.

Olay ve iddianame

Ekrem Kaçeroğlu (38), 7 Ekim 2014'de Bornova'nın Doğanlar semtinde DAEŞ'in Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde henüz nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanmış, tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Kaçeroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında hakkında TCK 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, iddianamede, Kaçeroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit K. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaçeroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri belirtilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Kürkçü Kobani İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title