Haberler

İzmir'de, Emniyet ile Rotaryenlerden, Yeni Nesiller İçin İşbirliği

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Rotary 2440'ıncı Bölge Fedarasyonu arasında, "Gönüllü trafik harakete projesi" için protokol imzaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Rotary 2440'ıncı Bölge Fedarasyonu arasında, "Gönüllü trafik harakete projesi" için protokol imzaladı. Rotary Fedarasyonu'nun, Güzelbahçe İlçesi'nde çocukların eğitim alması için trafik eğitim parkı kurmalarının yanı sıra var olanların da yeniden düzenlenmesini sağlayacakları açıklandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve yardımcıları ile Rotary 2440'ıncı Bölge Fedarasyonu Başkan Reha Akın, Gaffar Okan Salonu'nda protokol için biraraya geldi. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, insana yapılan yatırımın hep hayırlı olduğunu belirterek, Türkiye'de kangren haline gelmiş olan trafik sorunun çözümünde yeni nesilleri, gençleri eğitmenin önemli olduğunu anlattı. Terör saldırılarında 300 şehit verildiğini, bunun toplumda bambaşka bir hava ve gerginlik yarattığınıda ifade eden Celal Uzunkaya, şöyle dedi:

"Şu bir gerçek ki her yıl on binlerce insanımızı trafikte rutin olarak kaybediyoruz. Bunları rutin kayıplar gibi trafik terörüne kurban veriyoruz. Çok fazlası da sakat ve özürlü kalıyor. Çok farklı toplum algısı ortaya konuyor bu konuda. Her sene düzenli olarak bu kadar çok kurban verildiği halde, tepkisiz kalan bir toplum yapımız var. Zaman zaman bu konuda duyarlılık gösterenlere de 'iyi ki varsınız' diyoruz. Rotary kulübü de bunlardan birisi, gelecekle ilgili önemli biri projeyi gerçekleştireceğiz."

Celal Uzunkaya, var olan trafik eğitim parklarının ise, sembolik olarak durduğunu, oralardan gerekli verimin alınamadığını da dile getirdi.

Rotary 2440'ıncı Bölge Fedarasyonu Başkan Reha Akın ise, protokol sonrasında çocukların trafik eğitimi almasıyla gelecekteki kazaların önlenebileceğini söyledi. Reha Akın, "Şu anda çocuklarımızın yanı sıra şoförlerimizin gerekli duyarlılığı göstermesiyle, bu illetten kurtulabiliriz. Dünyada bir sürücü kavşağa girdiği zaman, herkes hakkını biliyor. Türkiye'de ise, bilmelerine rağmen uygulamıyorlar. Bu cezayla önlenecek bir durum değil, gönüllülük önemli. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize çok güveniyoruz" dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile Rotary 2440'ıncı Bölge Fedarasyonu Başkanı Reha Akın arasında protokol imzalandı. Protokole, göre Rotary federasyonunun, Güzelbahçe ilçesinde çocukların eğitim alması için trafik eğitim parkı kurmalarının yanı sıra var olanların da yeniden düzenlenmesini sağlayacakları açıklandı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title