Haberler

İzmir'de "Deniz Zabıtası" Görev Başında

İzmir'in Menderes İlçe Belediyesi, sorumluluğundaki sahil beldelerinde kaçak göçmen, boğulma, acil yardım gibi konularda vatandaşlara destek vermek amacıyla "Deniz Zabıtası Projesi"ni hayata geçirdi.

İzmir'in Menderes İlçe Belediyesi, sorumluluğundaki sahil beldelerinde kaçak göçmen, boğulma, acil yardım gibi konularda vatandaşlara destek vermek amacıyla "Deniz Zabıtası Projesi"ni hayata geçirdi.

Menderes Belediyesi, Gümüldür, Özdere ile Ahmetbeyli beldelerinin 43 kilometrelik sahil şeridinde vatandaşların tatillerini daha huzurlu ve güvenli geçirmeleri için "Deniz Zabıtası Projesi" geliştirdi. Proje kapsamında, yüzme eğitimi ve yabancı dili bulunan, ilk yardım eğitiminden geçirilen zabıtalar, botla sahil şeridinde denetimlere başladı.

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez belediyelerince gerçekleştirilen projeyle, denizden denetim yaparak boğulma ve can kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bölgede yoğun kaçak göçmen trafiği olduğunu anlatan Soylu, "Kaçak göçmenlerin çıktıkları ölüm yolculuğunun önüne geçmek istiyoruz. Tabii ki burada kaçak göçmenlere müdahalemiz söz konusu değil. Bir duyum ya da ihbar aldığımızda deniz zabıtası birimimiz hemen olay yerine gidiyor, doğruluğu varsa sahil güvenlik ekiplerine bildiriyor" dedi.

Deniz zabıtasında görev yapanların, yabancı dil bilen personelden seçilmesi konusunda hassas davrandıklarını vurgulayan Soylu, vatandaşların da sahillerde yaşanan olaylara karşı daha duyarlı olduklarını gözlemlediklerini kaydetti.

Vatandaşlar ise projeden memnuniyet duyduklarını, uygulama sayesinde kendilerini daha güvende hissettiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Soylu Gümüldür Menderes İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title