Haberler

İzmir'de Deniz Fenerine Çarpan Yolcu Vapuru

İzmir'de, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmasının ardından kontrollü şekilde batırılan yolcu vapurunun yakıt tankındaki 15 ton mazotun, özel pompalarla çıkarılacağı bildirildi.

İzmir'de, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmasının ardından kontrollü şekilde batırılan "İhsan Alyanak" yolcu vapurunun yakıt tankındaki 15 ton mazotun, özel pompalarla çıkarılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, gemideki mazotun körfeze yayılmasını engellemek amacıyla geminin bariyerle kontrol altına alındığı, özel emici ped ve sosislerle temizlik yapıldığı belirtildi.

Yakıt tankındaki yaklaşık 15 ton olduğu tahmin edilen mazot ve sintineyi deşarj etmek için Denizcilik Müsteşarlığı Acil Müdahale Ekibi'ne de dahil olan yetkili bir firmanın çalışmalara başladığı bildirilen açıklamada, ekibin ilk tespit dalışında, geminin çarpma sonucunda 80x180 santimetre ebadında yara aldığının belirlediği kaydedildi.

Özel eğitimli 5 dalgıcın katıldığı dalış kapsamında, gemide 2 yakıt alım tankı 1 servis tankıyla tankların nefeslikleri ve yakıt alım borularının yerlerinin belirlendiği, yarınki dalışta yakıt tankının içindeki yakıt miktarını ölçen boru da (iskandiller) bulunacağı ifade edildi.

Dalgıçların, tankın içindeki yakıtın, hava basma ya da su basma yöntemiyle alınmasına karar vereceği, buna göre devrelerin bağlanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gemideki mazotu çekmek üzere boru devreleri geminin iskandil, nefeslik ya da yakıt alım devrelerine monte edilecek. Daha sonra, katı ve sıvı yakıt toplayabilen özel dişli pompalar aracılığıyla tanka hava ya da su basılacak ve yakıt yukarıya çıkacak. Son olarak da montajı yapılan borular aracılığıyla yakıt tanktan çekilecek. Toplanan mazot ve sintine, lisanslı bertaraf tesislerine ulaştırılarak bertaraf edilecek. "

Kaza sonrasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, deniz suyuyla karışık her biri birer ton olmak üzere toplam 15 varil atık topladığı belirtilen açıklamada, atıkların, belediyeye ait lisanslı tehlikeli atık taşıma araçlarıyla lisanslı bertaraf atık tesislerine götürüldüğü ifade edildi.

Mazot ve sintine çekme işleminin pazar günü tamamlanması planlanıyor.

Konak İskelesi'nden pazartesi günü 200 yolcusunu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ'e ait İhsan Alyanak isimli vapur, dümen kilitlenmesi nedeniyle mendireğin ucundaki deniz fenerine çarpmış, geminin su alması üzerine kaptan iskeleye dönerek yolcuları indirmişti. Vapur kontrollü şekilde batırılmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title