Haberler

İzmir'de Çocuğun Bakıcısının Eşi Tarafından Öldürüldüğü İddiası

Bayraklı ilçesinde, 7 yaşındaki kız çocuğunun, bakıcısının eşi tarafından boğularak öldürüldüğü iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Bayraklı ilçesinde, 7 yaşındaki kız çocuğunun, bakıcısının eşi tarafından boğularak öldürüldüğü iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Ece Uslu adlı 7 yaşındaki kızın nisan ayında boğularak öldürülmesi olayıyla ilgili bakıcısının eşi Salih A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Davaya tutuklu sanık Salih A. ile müşteki sıfatıyla Ece Uslu'nun annesi Yasemin, babası Emin Uslu, tarafların avukatları ve tanıklar katıldı.

Mahkeme salonuna gazetecilerin alınmadığı duruşmaya, Uslu'nun sınırlı sayıda akrabasının girmesine izin verildi.

AA muhabirinin duruşma tutanaklarından derlediği bilgiye göre, tutuklu sanık Salih A, yaptığı savunmada, çocuğu öldürme anını hatırlamadığını, o andaki ruh halini bilmediğini, psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi.

Ece'nin babası Emin Uslu ise olay günü çalıştığını, sanığın eşi Zeliha A'nın kızına baktığını, sanık ile aynı sitede oturduklarını ve sitenin yöneticisi olduğunu, kızlarını Zeliha A'ya güvenip teslim etmeleri ve olay sonrası 112 Acil Servis'i aramaması nedeniyle kendisinden de şikayetçi olduklarını söyledi.

Anne Yasemin Uslu da Zeliha A'ya emekli öğretmen olması dolayısıyla güvendiklerini, Zeliha A'yı kendilerine bakıcı olarak öneren komşuları G.K'nın ile Zeliha A'nın da cezalandırılmasını istediklerini ifade etti.

Müşteki anne tarafından cezalandırılması talep edilen G.K, tanık olarak verdiği ifadede, Yasemin Uslu'nun bakıcı aradığını, Zeliha A'nın da kendisine çocuğa bakabileceğini iletmesini istediğini, bunun üzerine Zeliha A'yı bakıcı olarak önerdiğini, sanıkta psikolojik rahatsız olduğunu bilmediğini belirtti.

Olay günü Zeliha A'nın kendisini aradığını, Ece'nin eşi tarafından öldürüldüğünü söylediğini, sanık Salih A'nın da bunu kabul ettiğini anlatan G.K, kendisine nedenini sorduğunda, "bilmiyorum" karşılığını verdiğini söyledi.

Zeliha A'ya, 112 acil servise neden bildirmediğini de sorduğunu ve "Şimdi bildireceğim" cevabını aldığını ileri süren G.K, kendisine "polise ve 112'ye bildir" tavsiyesinde bulunduğunu kaydetti.

Bakıcı Zeliha A. da tanık sıfatıyla verdiği ifadede, Ece'ye 6,5 ay süreyle baktığını, eşinin şiddete yönelik bir durumunun olmadığını, son dönemlerde içe dönük bir hali olduğunu, tehlikeli bir durum görmediği için Ece'ye bakmaya devam ettiğini anlattı.

Olay günü Yasemin Uslu'nun kızını kendisine bırakırken, "uykusuz olduğunu, bu nedenle uyumasını istediğini" söylediğini ve Ece'yi uyuttuktan bir süre sonra odaya gittiğinde yüzünün morardığını gördüğünü ve komşuları çağırdığını anlatan Zeliha A, daha sonra eşinin olayı kendisinin yaptığını söylediğini, kendisinin olayı görmediğini, sanığın sesini duymadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanığın hangi ilaçları aldığının tespitine, bir sonraki celse için adli tıp uzmanının çağrılmasına karar verdi.

Bu arada, sanık avukatları mahkemeden dava için yayın yasağı getirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, talebi reddetti.

-Duruşma sonunda arbede yaşandı-

Duruşma sonunda Ece Uslu'nun yakınları ile sanık ve bazı tanıklar arasında arbede yaşandı. Yayın yasağı bulunmamasına karşın duruşma salonuna alınmayan gazetecilerin, duruşma salonu çıkışında meydana gelen olayları görüntülemek istemesi üzerine bazı sanık yakınları, basın mensuplarına da saldırdı.

Olaylar polisin araya girmesiyle önlendi.

Bayraklı ilçesi Manavkuyu Mahallesi 274/5 Sokak'ta oturan Yasemin Uslu, Açık Öğretim Fakültesi sınavına girecek olması nedeniyle 7 yaşındaki kızı Ece Uslu'yu, emekli öğretmen olan bakıcısı Saliha A'nın evine bırakmış, bir süre sonra bakıcının haber vermesiyle eve gelen yakınlarının baygın halde bulduğu kız çocuğu, özel bir sağlık merkezine götürülmüş, ancak burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Ece Uslu'nun cesedinde yapılan ön otopside, küçük kızın yüzü yastık veya benzeri bir cisimle kapatılıp boğularak öldürüldüğü tespit edilmiş, Salih A. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: İbrahim Uyar - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title