Haberler

İzmir'de Avukatın Ölümüyle İlgili Açılan Dava

Avukat Zeynep Turan'ın ölümüyle ilgili olarak yargılanan sanıklar beraat etti.

Avukat Zeynep Turan'ın emekli astsubay Alaattin A'nın tabancasından çıkan kurşunla ölümünün ardından açılan davada yargılanan üç sanık sanık beraat etti

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Zeynep Turan'ın anne ve babası ile, "ihmali davranışla kasten adam öldürme" iddiasıyla 25'er yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanık Veli Ç, avukatı ile tutuksuz sanıklar Alaattin A. ve Ahmet A'nın avukatları katıldı.

Katılan vekili Kenan Gürel, sanıkların, maktul Zeynep Turan'ın psikolojik olarak rahatsız olduğunu savundukları halde, böyle birine silah teslim ederek kendileriyle çelişkiye düştüklerini, karar aşamasında bu durumun göz önüne alınmasını talep etti.

Sanık Veli Ç, üzerine atılı suçlamaları kabul etmezken, olayın hemen ardından polisi arayarak bir an önce olay yerine gelmeleri için elinden geleni yaptığını ve beraatini istedi.

Sanık Veli Ç'nin avukatı Seracettin Gülten, maktulün ruh sağlığına ilişkin durumun yargılama aşamasında belirlediklerini, müvekkilinin de bu durumu bu aşamada öğrendiğini, müvekkilinin olayda silahı hiçbir şekilde eline almadığını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Sanık Ahmet A'nın avukatı Mustafa Cihat Eken de, olay tarihinde maktulün psikolojik durumuna dair müvekkilinin bilgisinin olmadığını, bu durumun sonradan tespit edildiğini, müvekkilinin beraatini istediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, "yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması" nedeniyle üç sanığın da beraatine karar verdi.

Olayın geçmişi

2012 yılı nisan ayında avukat Zeynep Turan, Konak'taki bürosunda başından vurulmuş ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olay sonrasında, büroda bulunanlardan avukat Veli Ç, emekli astsubay Alaattin A. ve Zeynep Turan'ın yardımcısı Ahmet A. gözaltına alınmış, sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmıştı. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısının sanıkların tutuklanması istemiyle itirazda bulunması üzerine mahkeme, silahın sahibi emekli astsubay Alaattin A'nın tutuklanmasına karar vermişti.

Soruşturma sonucunda 3 sanık hakkında "ihmali davranışla kasten adam öldürmek" suçundan 25'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Zeynep Turan İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title