Haberler

İzmir'de Akıllı Kart İhalesinin Kik'e Taşınması

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "ESHOT Genel Müdürlüğünün geçen ay gerçekleştirdiği akıllı kart ihalesinin, itirazların ardından bir kez daha Kamu İhale Kurumu'na (KİK) taşınmasının, belediye bürokrasinin içler hali acısı halini gösterdiğini" savundu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "ESHOT Genel Müdürlüğünün geçen ay gerçekleştirdiği akıllı kart ihalesinin, itirazların ardından bir kez daha Kamu İhale Kurumu'na (KİK) taşınmasının, belediye bürokrasinin içler hali acısı halini gösterdiğini" savundu.

Doğan, yaptığı açıklamada, İzmir'de toplu ulaşımda yazın yaşanan kaos ve mahkeme tarafından verilen iptal kararının ardından belediyenin 7 Aralık'ta 44 ay süreyi kapsayan "Elektronik ücret toplama sistemi işletim hizmeti alımı" ile ilgili bir kez daha ihaleye çıktığını, ancak söz konusu hizmet alımının da adım adım yargıya taşındığını, iptalin gündeme geldiğini belirtti.

İptal kararlarının belediye bürokrasisinin halinin içler acısı olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Doğan, açıklamada "ESHOT Genel Müdürlüğü'nün iyi yönetilmediğini ve vizyonsuz, beceriksiz bürokratlara teslim edildiğini daha önceden de çeşitli seferler dile getirmiştik. Ne yazık ki, İzmir'in köklü kurumları arasında yer alan ESHOT'un son hali Nasreddin Hoca fıkralarını aratmaz hale gelmiştir. Her ihaleye 'ya tutarsa' diyerek tekrar tekrar çıkan ESHOT'un bu iş bilmezliği İzmir halkına zarar vermekte, kentin toplu taşıma kalitesini de olumsuz etkilemekte" görüşlerine yer verdi.

Aynı iş için 9 kez ihaleye çıkıldığını, bunun beceriksizlik olduğunu savunarak ESHOT'un halkın toplu taşımada yaşadığı sıkıntıları gidermek yerine ulaşım ücretlerine zam yaptığı, çözüm üretmediği iddiasında bulunan Doğan, yaz aylarında akıllı kart ihalesinde yaşanan kriz nedeniyle 14 milyon lirayı bulan kamu zararı için her iki katılımcı firmaya da dava açıldığını kaydetti.

Doğan, Kocaoğlu'na "vatandaşlarımıza aktarmalı sistemle eziyet çektiren, zamları dar gelirli halka reva gören, İzmirlileri kağıt bilete mahkum eden bu iş bilmez kadroyu İzmir'in iyiliği için derhal görevden alın" çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Bilal Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title