Haberler

İzmir'de 500 Bisiklet Dağıtıldı

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir’de ortaokul ve üniversite öğrencilerine toplam 500 bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında İzmir'de ortaokul ve üniversite öğrencilerine toplam 500 bisiklet dağıtıldı. İlki geçen 19 Mayıs'ta yapılan bisiklet dağıtma töreninin ikincisi Konak meydanında düzenlendi. 500 bisikletin dağıtıldığı törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, teknolojinin olumlu etkileri kadar olumsuz etkilerinin de olduğunu belirterek, "Günlük hayatımızı hareketsiz hale getiren teknolojinin zararlarından bisiklet sürerek, spor yaparak ve yürüyerek kurtulabiliriz" dedi. Teknolojinin getirdiği olumsuzluklardan arınmak için önemli bir limanın bisiklete binmek olduğunu belirten Toprak, "Her gün daha az yürüyen, kısa mesafeler için bile araç kullanan, günlük ihtiyaçlarını sanal alışverişle gerçekleştiren bireyler halinde geldik. Ulaşım amaçlı yürüme, bisiklete binme, geleneksel çocuk oyunları, bahçecilik, spor aktiviteleri, bilinçli egzersizler. Bunları günlük hayatımızda ne kadar icra edebiliyoruz? Bu, benim için dahi soru işareti" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ YÜZDE 62"

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz da son yıllarda hareketli yaşam konusunda farkındalık ve kararlılıklarının arttığını ifade ederek hareketli yaşayan ve spor yapanların oranını yüzde 62'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe ulaşmak için yaptıkları çalışmalardan birinin de öğrencilere bisiklet dağıtımı olduğunu aktaran Türkyılmaz, bu çerçevede Sağlık Bakanlığının talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ile protokol imzaladıklarını, mayıs ayında 25 okulda 366 bisiklet ve kask dağıttıklarını hatırlattı.

Türkyılmaz, bugün de ailesinin maddi durumu nedeniyle bisiklet almakta zorlanan 470 ortaokul öğrencisi ile 30 İYTE öğrencisine bisiklet vereceklerini dile getirerek bisikletin sağlık açısından yararlarını anlattı. Konuşmaların ardından Vali Toprak da bir süre bisiklete binerek meydanda tur attı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bediha Türkyılmaz Mustafa Toprak Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title