Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında Belediye Şirketlerinin Sermaye Artırımı Konusunda Karar Alındı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında belediye şirketlerinin sermaye artırımı konusunda karar alındı. Belediyenin 2011 yılı ocak ayı toplantısı 2. birleşimi Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde yapıldı.

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün sahibi olduğu veya ortaklığı bulunduğu İZFAŞ, Grand Plaza, İZULAŞ, İZELMAN, İZBETON, İZENERJİ, İZBAN, Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi şirketlerinin sermaye artırımı konusunda karar alındı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, belediye şirketlerinin kar-+zarar tabloları hakkında meclis üyelerine bilgi verilmediğini, CHP grubunun mecliste çoğunluğa sahip olmanın güveniyle şirketlere ilişkin konuları şirketler komisyonunda görüşülmeksizin mecliste oylamaya sunduğunu savundu.

Şirketlerin mali durumu hakkında bilgi sahibi olmayan, sermaye artırımı konusunda görüş bildirmeyen şirketler komisyonunun işlevsiz olduğunu ve lağvedilmesi gerektiğini dile getiren Çakar, 'Geçen yıl şirketlerin sermaye artırımı kararındaki gösterdiğimiz iyi niyetin doğru algılanmadığını görüyoruz' dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, belediye şirketlerinin kar zarar anlayışıyla yönetilmemesi gerektiğini, şirketlerdeki sermaye artırımının doğal olduğunu ve belediye şirketlerinin yeni yasal düzenleme gereği Sayıştay tarafından denetlendiğini dile getirdi.

Yusuf Kenan Çakar da 'Şirketler Sayıştay denetimine açıldı gerekçesiyle bilgi vermiyorsanız o zaman Sayıştay'a onaylatın sermaye artırımını. Bu konuda meclis üyelerine bilgi verilmesi gerekiyor' dedi. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İZFAŞ'TA 7 milyon 996 bin 563 TL, Grand Plaza AŞ'de 4 milyon TL, İZULAŞ AŞ'de 44 milyon 900 bin TL, İZELMAN AŞ'de 42 milyon 419 bin 125 TL, İZBETON AŞ'de 4 milyon 818 bin 800, İZENERJİ AŞ'de 5 milyon 919 bin 480 TL, Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik Merkezi AŞ'de 1 milyon 993 bin 443 TL sermaye artışına iştirak ve konuyla ilgili yetkinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na verilmesi için AK Partili meclis üyelerinin ret oyuna karşın oy çokluğu ile karar alındı.

Ayrıca, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün sermaye ortağı olduğu İZBETON AŞ'de bin 950 TL, İZULAŞ AŞ'de 4 milyon 800 bin TL sermaye artışı konusunda oy çokluğu ile karar alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortak olduğu İZBAN AŞ'deki 14 milyon 100 bin TL sermaye artışı ise oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Kerem Ali Sürekli Kordon'daki iş yerlerine ait tentelerin kaldırılması konusunun tartışıldığını, konuyla ilgili yönetmelikler hazırlanırken esnaf ve belediye arasında uzlaşma sağlanması gerektiğini savundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından İZSU Genel Kurulu Ocak ayı olağanüstü toplantısı yapıldı. Toplantıda, konut dışı abone tarifesinde 21 metreküp kademesinin kaldırılmasına, turistik tesis abone tarifesinin ise kademesiz uygulanmasına oy birliği ile karar verildi.

Karara göre, konut dışı kullanımda aboneler 0-10 metreküp arası metreküp fiyatı KDV dahil 7,71 TL, 10 metreküp üstü metreküp fiyatı ise 8,88 TL olarak belirlendi. Turistik tesisler ise kademesiz olarak metreküp başına 5,78 TL ödeyecek. AK Partili Sıddık Soysal, kademelerin kaldırılmasının ücrette indirim anlamına geldiğini, aynı indirimin konutlarda da yapılmasını istediklerini söyledi. (EFS-BEL-NÖZ) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title