Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şoför Yetiştirmek İçin Meslek Kursları Açmayı Planladıklarını Söyledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şoför yetiştirmek için meslek kursları açmayı planladıklarını söyledi.

Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Aslan, belediye otobüsleri şoförlerinin yaptıkları kazaları gündeme getirdi. Kocaoğlu, ESHOT şoförlerinin son dönemde yaşadıkları olayların kendilerini üzdüğünü, yaklaşık 3 bin belediye otobüs şoförü olduğunu, tatsız birkaç olay yaşandığını belirtti.

Belediye otobüsleri şoförlerinin işe alınması konusunda çok dikkatli davrandıklarını, buna rağmen bazı tatsızlıklar yaşandığını bildiren Kocaoğlu, şunları söyledi:

'Belediye olarak mesleki eğitime para harcıyor, çeşitli alanlarda kurslar açıyoruz. Yeni bir sistem üzerinde çalışıyorum. Yaklaşık bir aydır üzerinde düşündüğüm bir çalışma var. Belediye otobüsleri başta olmak üzere dışarıda bu konuda ihtiyacı olan kuruluşlara da eleman sağlamak için şoför yetiştiriciliği eğitimi vereceğiz. Böylece eğitimi verdiğimizde yaş olarak daha genç elemanlar çalışacak. Bizim programımız sonrasında belediyede çalışacak şoförler, tecrübelilerin yanında mesleğin pratiğini de öğrenecekler. Burada usta şoförlerin himayesinde 3?4 ay staj yaptıktan sonra çalışabilirler. Hem de gençlerimiz için meslek kazandırmış oluruz.'

Belediye otobüs şoförlerinin sürekli denetlendiğini belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:

'Kesinlikle taviz ve koruma yok. Belediyemizde 3 bin civarında otobüs hattı şoförü çalışıyor. Bunların içinden birkaç yanlış yapan çıkabilir. Hangimizin işinde böyle durumlar yaşanmıyor. Biz de bu tür olayların olmasını istemeyiz. Bazı kıymetli basınımızda bir fotoğrafın 3?4 kez kullanıldığını gördüm. Basın tarafsızdır. Biz bu dramdan üzüntü duyuyor, sıkıntı yaşıyoruz. Hata yapan tabii ki cezasını bulacak. Gerekirse işinden de atılacak. Binde bir oran için kurumun yıpratılmasına gerek yok. Şoförlerin de sinir sistemleri bozuluyor. Vatandaşlarımız şoförlere ehliyet sormaya başladılar. Benim zamanında sınavı kaybeden bir tek kişi bile tekrar sınava alınmadı.'

- ALT VE ÜST GEÇİT TARTIŞMASI-

Toplantında Aliağa-Menderes demiryolu hattının geçtiği güzergahlarda bulunan alt ve üst geçit eksiklikleri de tartışma konusu oldu. AK Parti Çiğli Meclis Üyesi İrfan Eskin, hattın geçtiği güzergahta ciddi problemler yaşanmaya başlandığını ifade etti. Çiğli'de ciddi sorunlar olduğunu vurgulayan Eskin, hat güzergahında eksik olup olmadığını araştırmak üzere bir komisyon kurulması önerisinde bulundu.

Aziz Kocaoğlu, Çiğli'yi kendisinin bölmediğini, 150 yıldır Çiğli'nin ortasından demiryolu hattının geçtiğini söyledi. Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılması projesine belediye olarak 535 milyon lira harcadıklarını, TCDD ile ortak kurdukları İzban şirketinin harcadığı paranın da 400 milyon lirayı bulduğunu belirten Kocaoğlu, 'Bu proje, Türkiye'nin en önemli kent projelerinden birisidir. Burada hiçbir zaman 80 kilometrelik güzergahı yer altına alamazsınız. Buna kaynak olarak hiçbir kurumun gücü yetmez. Tasarruf yapmak zorundayız. Gerekirse 25 milyon lira daha para verip 45 geçit daha yaparız. Bu belediye, okyanusu geçmişken derede boğulmaz' dedi.

Kocaoğlu'ndan sonra söz alan AK Partili Sıddık Soysal, belediyenin yaptığı çalışmada ciddi eksiklikler olduğunu ileri sürdü.

Alt ve üst geçitlerde problemler yaşadıklarını, engelli merdivenlerinin çalışmadığını dile getiren Soysal, 'Halkın içinde dolaşıyorsunuz, ama buralara da gelin. İnsanlarla sohbet edip sorunları dinleyin. Neden hemen sinirleniyorsunuz? Biz içi boş konuşmuyoruz. Vatandaşların isteklerine cevap vermeye çalışıyor, taleplerini aktarıyoruz' dedi.

Sinirlenmediğini belirten Kocaoğlu, 'Herkes elini vicdanına koysun biz bu projeyi TCDD ile ortaklaşa yapıyoruz. Bu tür konuşmalar beni üzüyor. 63 yaşında bir insan olarak söylenenler beni vallahi de billahi de derinden yaralıyor' şeklinde konuştu.

Aziz Kocaoğlu'nun danışmanı Bilgin Erünal'ın ortağı olduğu Metropolitan Aktivite Merkezi arsası ile ilgili karar da oy çokluğu ile kabul edildi. AK Partili meclis üyelerinin ret oyu kullandığı önergede, Erünal'ın yüzde 10 ortağı olduğu konut alanını metropolitan aktivite merkezine çeviren karar oy çokluğu ile meclisten geçti.

Başkan Aziz Kocaoğlu, başka bir toplantı nedeniyle meclisten ayrıldı. Meclis Başkan vekili Adnan Oğuz Akyarlı'nın, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının bittiğini, İZSU Genel Kurulu'nu açacağını belirtmesi üzerine, AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, salonda yeterli çoğunluğun bulunmadığını söyleyerek, yoklama yapılmasını istedi. Yoklamadan önce oturuma 5 dakika ara verildi. Daha sonra meclis üyeleri listeyi imzalayınca, genel kurul için toplantı yeter sayısı olan 65 meclis üyesinin salonda olmadığı, 43 meclis üyesinin bulunduğu ortaya çıktı, İzsu Genel Kurulu çarşamba gününe ertelendi.

(MED-ZVR) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title