Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Açıklaması

"İzmir’in şu anda su sıkıntısı yok"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ramazan Bayramı'ndan sonra kentte sıcaklığın arttığını ve bu durumun su kaynaklarını etkilediğini ancak kısa vadede su sıkıntısının olmadığını söyledi.

Kocaoğlu, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (İZSU) çok fonksiyonlu 45 iş makinesinin hizmete alınması töreninde, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkati çekti.

Suyu karada tutabilmek için ağaç dikip yeşillendirme çalışmaları yapacaklarını ifade eden Kocaoğlu, "Tarım sulamasında vahşi sulamayı bırakıp damlama sistemine geçeceğiz. Ege ve Akdeniz Bölgelerini bir su krizinin beklediğinin hepimiz bilincindeyiz" dedi.

Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Türkiye'de su kaynaklarının korunması ve suyun tasarruflu kullanılması için fizibilite çalışması ya da stratejik plan başlatması gerektiğini savunarak, "Biz belediye olarak bu çalışmaları kendi sınırlarımız içinde yapıyoruz. Az su kullanıyoruz, tasarruf etmeye çalışıyoruz. Suyu koruma refleksiyle hareket etme bilincini hep beraber edinmemiz gerektiğine inanıyorum. Bayramdan itibaren sıcaklar belirgin bir şekilde arttı ve bu da su kaynaklarımızı etkiledi ancak İzmir'in şu anda su sıkıntısı yok" diye konuştu.

Kocaoğlu, TOKİ tarafından İzmir'e yapılması planlanan Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarının yer seçimlerin şehir içi trafiğini yoğunlaştıracağını da bildirdi.

Törende, İZSU Genel Müdürü Ahmet Hamdi Alparslan da yeni hizmete alınan çok fonksiyonlu iş makinelerini tanıttı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Aziz Kocaoğlu İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title