Haberler

İzmir - Bayram Öncesi Kadifekale Şehitliği'nde Acı Buluşma

Bayram öncesi Kadifekale Şehitliği'nde acı buluşmaİZMİR'de, arife günü şehit aileleri, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Bayram öncesi Kadifekale Şehitliği'nde acı buluşma

İZMİR'de, arife günü şehit aileleri, Kadifekale Şehitliği'ndeki yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Bayram öncesi şehitlerine koşan İzmirliler, acılarını ilk günkü gibi yaşadı. 2008 yılında Kuzey Irak'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın kendisiyle aynı ismi taşıyan iki yaşındaki yeğeni Gürcan Kaya, dayısının mezarı başında asker selamıyla, bayramını kutladı.

Ramazan ayının sonu olan Arife günü, şehit aileleri ilk önce teröre kurban verdikleri yakınlarının bayramlarını kutlamak için Kadifekale Şehitliği'ne gitti. Aileler, şehitlerinin mezarlarını temizledi. Ettikleri çiçekleri suladı. Bakımlarını yaptı. İlk günkü acılarını yeniden yaşayan şehit yakınları, mezarların başında da kuran okuyup dua etti. 2011 yılında Siirt'in Pervari İlçesi'nde şehit olan Önder Turgay'la birlikte aynı sokakta büyüyen, birlikte askeri giden aynı bölgede askerlik yapan Gökhan Turgay'da, kuzeninin mezarını ziyaret etti. Teröre kurban verdiği kuzeninin mezarını hep ziyaret ettiğini söyleyen ve aslen Mardinli olan Gökhan Turgay, barış gelmesini istediklerini ifade etti.

ŞEHİT PİLOTLA AYNI İSMİ TAŞIYAN YEĞENİNDEN ASKER SELAMLI KUTLAMA

Şehitlik ziyaretinde hüzünlü mutluluklar da yaşandı. Her yaştan vatandaşın ziyaret ettiği Kadifekale'de, 2 yaşındaki Gürcan Kaya da, 2008 yılında Kuzey Irak'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan aynı ismi taşıdığı dayısı Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın mezarına gitti. Küçük Gürcan, şehit dayısı Gürcan Ulucan'ı, asker gibi elini başına götürüp selamladı. Ardından da 4 yaşındaki ablası Gökçen Kaya'yla, dayısının mezarı başında bekledi. Kendisiyle aynı ismi taşıyan iki yaşındaki yeğeni Gürcan Kaya, dayısının mezarı başında asker selamıyla, bayramını kutladı.

MEZARLARI SİLAH ARKADAŞLARI ZİYARETE HAZIRLADI

Arife günü ve Ramazan Bayram'ı boyunca ziyaretleri göz önünde bulunduran şehitliğin bakımından sorumlu askerler, hummalı bir çalışma içerisine girdi. Askerler şehit silah arkadaşlarının mezarlarındaki çiçekleri temizledi, etraflarında bulunan kurumuş yaprakları ve dalları süpürdü, ziyarete hazır hale getirdi. Askerlerin belli aralıklarla, yakınlarınca ekilen çiçeklerin kurumaması ve temiz kalmaları için mezarların tüm bakımlarını yaptıkları da öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayram Gürcan Kaya İzmir Irak Politika Güncel Haberler

title