Haberler
Güncelleme:

Yeşil Sol Parti Sözcüsü Uçar: "Yapılmak İstenilen Bu Anayasa Gerçekten Kim veya Kimler İçin Yapılıyor? Anayasayı Tanımayan Bir İktidar Var"

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bugün Meclis, Kürt sorunun çözümünde tarihsel bir sorumluluk ve zorunlulukla karşı karşıyadır. İkinci yüzyılın arifesinde yüzleşilmesi gereken tarihsel bir hakikatin muhasebesinin yapılması ve demokrasi ile cumhuriyet arasındaki en büyük çatlağın kapatılması gerekmektedir” dedi. Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısıyla ilgili “Yapılmak istenilen bu anayasa gerçekten kim veya kimler için yapılıyor? Anayasayı tanımayan bir iktidar var. Anayasada temel haklar kategorisinden olan haklarımızdan bile faydalanamıyoruz. Böylesi bir durumda tam olarak neyi değiştirmeyi istiyoruz. Şu an yeni olarak ne sunuluyor? Bizim gördüğümüz şey şudur; yasasızlık dayatılıyor. Mevcut yasalara dahi tahammül yok” diye konuştu. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title