Haberler

İzin Sezonu Öncesi Pasaport Yenileme Telaşı

İzin sezonunun yaklaşmasıyla Almanya'da yaşayan çok sayıda kişi Türkiye'ye gidebilmek için yeni e-pasaport alma telaşına girdi

İzin sezonunun yaklaşmasıyla Almanya'da yaşayan çok sayıda kişi Türkiye'ye gidebilmek için yeni e-pasaport alma telaşına girdi.

Pasaport süreleri dolanların işini son güne bırakması nedeniyle özellikle Almanya'da bazı konsolosluklarda yoğunluk yaşanıyor. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, günlük randevu kapasitelerini arttırdıklarını açıklayarak pasaport almak isteyenlerin erken randevu almaları gerektiğini belirtti.

TÜRK pasaportlarında elektronik pasaporta geçiş nedeniyle konsoloslukların pasaport uzatma yerine yeni pasaport verme işlemi tatil öncesinde rastladı. Bu durum hem konsolosluklarda hem de yabancılar dairesinde yığılmalara neden oluyor. Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, randevulu sistemin artık oturduğunu belirterek şunları söyledi:

'Vatandaşlarımız randevulu sistemi benimsemiş görünüyorlar. 6 aylık geçiş dönemi vardı ve 1 Ocak 2011'den itibaren münhasıran e-pasaport tanzim edebiliyoruz. Artık bilindiği gibi eski pasaportların uzatılması yenilenmesi söz konusu değil. Konsolosluklarda yoğunluk var.

Almanya'da milyonlarca insanımız yaşıyor. Eskiden çocuklar 16 yaşına kadar anne ve babanın pasaportuna kayıt olabiliyordu, artık o uygulama da bitti. Bebekte olsa yaşlıda olsa herkesin kendi pasaportu olması gerekiyor. Bu itibarla ortada yenilenmesi gereken milyonlarca pasaport var.

Konsolosluklarımızın fiziki altyapıları belli, dolayısıyla bir sıkışıklık bir yığılma olmasını anlayışla karşılamak gerekiyor. Bu sıkıntıyı gidermek için arkadaşlarımız insan üstü bir gayretle çalışıyorlar. '

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Artık pasaportların süresi uzatılmıyor ve pasaport almak isteyenlere de www. e-pasaport. gov. tr internet adresinden randevu alma zorunluluğu getirildi.

Köln Başkonsolosu Basa, görev bölgelerinde Almanya geneline oranla en fazla Türk vatandaşının yaşadığını belirterek gecikmelerin yaşanmaması için canla başla çalıştıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

'Biz günde 60 randevuyla başladık, aşama aşama bugün itibariyle 250 randevu veriyoruz. Şöyle bir baktığımız zaman Mart başından Ağustos sonuna kadar tatil dönemi olarak tabir ettiğimiz 3 aylık dönemde başkonsolosluğumuzda 20 bini aşkın hatta 25 bine yakın pasaport değiştirmesi söz konusu olacaktır.

Mart ayında 5 bine yakın pasaport vermişiz, bunlar etkileyici rakamlar. Kontenjanlar arttıkça başvuru süreleri kısaldı. Vatandaşlarımızın sistemi internet üzerinden izlemelerini tavsiye ediyorum, bir miktar gecikmeler var ancak Köln başkonsolosluğumuzun kapasitesinin yeterli olduğunu düşünüyoruz. '

RANDEVUNUZA MUTLAKA GELİN

Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, randevu alıp da randevu tarihinde pasaport işlemi yaptırmaya gelmeyenlerin, başkasının hakkını gasp ettiklerini belirterek, 'Vatandaşlarımızın aldıkları randevulara günü ve saatinde gelmeleri bizim için çok önemli. Alınan ve kullanılmayan her randevu ihtiyaç sahibi bir başka vatandaşımızın alamadığı bir randevu haline geliyor.

Biz hergün 250 randevu veriyoruz. Hergün 15-20 vatandaşımız aldığı randevuya gelmiyor. Dolayısıyla gerçekten acil durumda olan 15-20 kişinin randevu alamamasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Randevusu olduğu halde gelmeyen bu vatandaşlarımız pasaport yenileme aşamasında bir takım sıkıntılarla karşılaşabileceklerdir.

Vatandaşlarımızın da biran önce pasaportlarının süresini kontrol ederek vakitlice, bir iki ay sonrası demeden şimdiden randevu başvurularını yapmalarını içtenlikle tavsiye ederim' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title