Haberler

İZENERJİ İşçilerinden Eylem

Güncelleme:

İZENERJİ işçileri, park ve bahçeler hizmetleri için açılan ihalenin başka firma tarafından kazanılmasıyla hak kaybına uğrayacakları gerekçesiyle eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe hizmetleri için açtığı ihalenin bir temizlik şirketince kazanılmasının ardından daha önce bu işi üstelenen belediye iştiraki İZENERJİ şirketinin çalışanları, durumun taşeronlaşmaya yol açarak hak kaybına neden olacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

DİSK Genel-İş Sendikası'nda örgütlü İZENERJİ işçileri, park ve bahçe hizmetleri ihalesinin iptal edilmesi ve taşeronlaşmanın önlenmesi talebiyle eş ve çocuklarının da katılımıyla Konak Pier önünde toplanarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yürüdü.

Kefeni temsilen beyaz önlük giymiş 5 işçinin, "taşeron ölümdür", "taşeron açlıktır", "taşeron köleliktir", "taşeron işsizliktir", "taşeron zulümdür" yazılarıyla en önde yer aldığı eylemde, işçi çocukları da taşeronlaşmaya karşı mesajların yazılı olduğu balon ve dövizlerle yürüdü.

-İzmir milletvekillerine çağrı

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yürüyüşün sona erdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, sorunun ortadan kaldırılması için çok daha büyük eylemlere hazırlandıklarını söyledi.

İzmir milletvekillerine çağrıda bulunan Sarı, sözle değil ortaya koyacakları eylemle işçinin yanında olduklarını göstermelerini istedi.

Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı da taşerona geçit vermeyeceklerini belirterek, burada hem işçilerin hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hedef alındığını savundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yasal süresi içinde ihale sonucuna itirazını yaptığını ancak bunu yeterli görmediklerini, artık kendisini yanlarında görmek istediklerini dile getiren Şanlı, sorunun çözümünün TBMM'den geçtiğini ifade etti.

-İhale eşit teklifle sonuçlanmıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ekim-Aralık 2014 dönemi için açtığı park ve bahçe hizmetleri alımı ihalesinde, İZENERJİ ve Denmar Temizlik şirketleri eşit teklif vermiş, ihaleyi  kanun gereği bilançosu daha iyi durumdaki Denmar Temizlik şirketi kazanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title