Haberler

İyi Oyuncu Potansiyeliniz Çok Fazla"

Nicole Kidman, Juliette Binoche, Tom Cruise, Jennifer Lopez ve Liv Tyler gibi Hollywood'un ünlü isimlerine oyuncu koçluğu yapan Susan Batson, "masterclass" dersleri vermek üzere Türk oyuncularla bir araya geldi.

KAAN BURAK ŞEN - Nicole Kidman, Juliette Binoche, Tom Cruise, Jennifer Lopez ve Liv Tyler gibi Hollywood'un ünlü isimlerine oyuncu koçluğu yapan Susan Batson, "masterclass" dersleri vermek üzere Türk oyuncularla bir araya geldi.

Oyuncu koçluğunun yanı sıra oyuncu, prodüktör ve yazar olarak da anılan Batson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de verdiği eğitimde tanıştığı aktör, aktris ve oyuncuların yeteneklerine ilişkin, "Bu eğitimin, gerek sinema, gerek tiyatro için çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada karşılaştığım potansiyel beni gerçekten çok etkiledi. Çalışma konusunda istekli olmaları da ayrıca çok etkiledi. Gelişmeye çok açlar ve eğitim esnasında gördükleri şeyleri almaya çok açıklar" dedi.

Susan Batson, eğitim vermek üzere yeniden Türkiye'ye gelmek istediğinin altını çizerek, "Her ülkenin film sektörü hakkında bilgi sahibi olmam mümkün değil ama bu vesileyle yakından tanımak için de İstanbul'a gelmek istedim. Herkes bana, 'sakın Türkiye'ye gitme' dediği halde, tam da bu bilgisizliği kaldırabilmek için Türkiye'ye geldim" ifadelerini kullandı.

Eğitimde özellikle birkaç kişinin kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Batson, "Onları gerçekten orada (Amerika'da) görmek istiyorum. Eğitimlerini devam ettirmek, onları daha ileri bir noktaya taşımak ve oyunculuklarına yardımcı olmak istiyorum. Bu organizasyon, benim çalışma biçimime de o kadar açıktı ki ve o kadar rahat çalıştım ki, bu insanlarla kontağımı korumak istiyorum" diye konuştu.

"O yüzeysel kuru Hollywood kalabalığına karışmadım"

Ünlülerin oyuncu koçu Batson, İstanbul'da gerçekleştirdiği eğitime ilişkin şunları kaydetti:

"Burada hem oyunculukla yeni tanışanlar, hem de oyunculuğa biraz daha aşina olan ve mesleği icra eden insanlar vardı. Bu insanların çok azı filmde oynamış, çoğu da televizyon projelerinde yer almış oyunculardı. Aklıma ilk gelen şey, televizyonda yer alan ve yetenekleri kısıtlı kişilerle karşılaşacağım sandım. Bu düşüncemin Türkiye'yle alakası yok. Televizyonla haşır neşir olma mevzunu Amerika'da da duysaydım yine öyle düşünürdüm. Burada çalışmaya başladığım zaman gördüm ki ortada gerçekten büyük bir yetenek var. Hepsi çok çok iyi oyuncu olma potansiyeline sahipler."

İnsanların, bir şekilde televizyona hapsolduğunu savunan Batson, "Yetenekleri orayla sınırlanmış. Daha ikinci günden itibaren öyle bir potansiyel çıktı ki çalışmalar çiçek açtı. Aslında onlar da o küçük kutuya hapsolduklarını ve onunla sınırlandırıldıklarını gördüler. Çok iyi oyuncu olmak istediklerini fark ettiler. Meslekleriyle ilgili heyecanlanmalarını ve aslında ne kadar büyük bir sorumluluk aldıklarının farkına varmalarını sağlamaya çalıştım" dedi.

Batson, bunun insanlığa karşı da bir sorumluluk olduğunun altını çizerek, "Bir takım değerleri özümseyebilmek, kendini geliştirebilmek, bunu bütün insanlara yansıtabilmek ve mesleklerinin ne kadar önemli olduğunu fark ettirmeye çalıştım" ifadelerine yer verdi.

Hollywood'ın en ünlü yıldızlarıyla çalıştığına vurgu yapan Batson şöyle konuştu:

"Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi ünlülerle çalıştım. Tam da Hollywood'un ortasındaydılar. Buna rağmen mesleklerine çok tutkulu ve bağlıydılar. Çok fazla insanla çalıştım ve hepsi meslek odaklıydılar. O yüzden, o yüzeysel kuru Hollywood kalabalığına karışmadım. Normalde burada da oldu bu. Benimle birlikte çalışan insanlar, girdikleri sürecin farkına varınca eğer motive değillerse veya çok ciddi değillerse, zaten kendi istekleriyle yavaş yavaş ayrılmaya başlıyorlar. O dökülmeyi burada da yaşadık. Benim 'git' dememe gerek kalmıyor. Kendileri bir şekilde gidiyorlar."

Susan Batson, 3. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında 20-24 Kasım tarihlerinde İstanbul'da eğitim verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Juliette Binoche Nicole Kidman Tom Cruise Hollywood Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title