Haberler

İvrindili Elif Hanım, "Önder Çiftçi" Oldu

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Elif Görmezoğlu önder çiftçi seçildi.

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, Elif Görmezoğlu önder çiftçi seçildi. Üniversite mezunu olan Görmezoğlu ilçe merkezinde çiftçilik ve hayvancılık yaparken, hazırladığı projelerle de örnek oldu.

İvrindi de, Konya Selçuk Üniversitesi Nakış Öğretmenliğini bitiren Elif Görmezoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından önder çiftçi seçildi. Anne ve babasıyla birlikte çiftçilik yapan, inek ve koyun besleyen Elif Görmezoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının proje yarışmasına, yenilenebilir enerji projesi ile katıldı. Görmezoğlu, işini severek yaptığını söylerken, İvrindi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur da, Elif hanımın çevresine de örnek olduğunu anlattı. Üniversite mezunu olan Elif Görmezoğlu,". Balıkesir İvrindi ilçesinde doğdum. Ailem hayvancılık ve tarımla uğraşıyor. Konya Selçuk Üniversitesi Nakış Öğretmenliği mezunuyum. Mezun olduktan sonra babamın yanında çalışmaya başladım. Bu işe önem verdim. Hayvancılıkla uğraşıyorum. Koyunlarımız var. Kuzularımız var. Meramız var. Kendimiz yetiştiricilik yapıyoruz. Tarımımızı kendimiz yapıyoruz. Babamın yaptığı tarımı modern bir sisteme geçirmek istiyorum. Süt sığırcılığı yapıyoruz. Sığırlarımız var. Bunun haricinde Kosgeb ve Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı proje yarışmasına katıldım. Orada güneş paneli projesi yaptım. Onu hayata geçirmeyi hedefliyorum. Tarım ve Hayvancılık işini en iyi şekilde yapmayı planlıyorum. Entegre bir sistem kurmayı hedefliyorum" dedi. İvrindi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur da," İvrindi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çiftçilerimize eğitim ve yayım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada, özellikle, kırsaldaki hanım çiftçilerimize bayan çiftçilerimize çalışmalarımızda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bu konuda Elif hanım kendisi zaten eğitimli üniversite mezunu bayan çiftçimiz. Önder çiftçimiz. İlçemizi temsil edecek. Kendisi, zaman zamanda bu konudaki müsabakalara yarışmalara katılıyor. Kendisinin özgüvenini takdir ediyoruz. Bölgemizdeki kadın çiftçilere örnek olmasını temenni ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Selçuk Üniversitesi Önder Çiftçi Balıkesir İvrindi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title